Tévémenedzser és lövöldözés - ingyenjáték

Vágólapra másolva!
Megjelent az első igazán vonzó játék, ami nem hajlandó elindulni Window XP alatt. A Just Cause 2-t kipróbálóknak legalább Vistával és DirectX 10-es videokártyával kell rendelkezniük. Heti demóajánlónkban szerepel még ceruzarajzos meseszerű játék, és a képregényes küllemű tévécsatorna-menedzser program is.
Vágólapra másolva!

Egyszerű, ingyenes lövöldözős játékkal lepte meg a munkából tíz-tizenöt percet ellopó játékosokat a Reflex Games. Az Adrenaline-ban egymás ellen küzdő kommandós csoportok tagjaként kergetőzhetünk a világ egyéb területeiről belépett gamerekkel.

Forrás: [origo]
Kemény darálássá válhat egy Adrenaline meccs

A fejlesztők nem fáradtak a 3D megjelenítéssel, sőt díszes pályákat sem építettek. A labirintust egyszerűen felülnézetben látjuk, a fegyverek és egyéb erőforrásokat különböző fények és óriási lebegő modellek jelzik, a fal pedig egyszínű. A részletek mintegy teljes hiánya ellenére az Adrenaline elég pörgős, elég szórakoztató ahhoz, hogy ne unja meg egy-kettőre a játékos.

A program alapvetően a többjátékos módra van kihegyezve, de magukat játékosnak álcázó robotok bevetésével akár netkapcsolat nélkül is lehet lövöldözni egyet. Az egyéni beállításokhoz szükség van a fejlesztő oldalán megejthető ingyenes regisztrációra. A belépés után már testre szabhatjuk a játékosunkat, sőt a statisztikáinkat is tárolja a szerver.

Vásárlás előtt kipróbálandó: demók

M.U.D. TV

Tévécsatorna üzemeltetésével próbálkozhatnak meg a M.U.D. TV demóját letöltők. A játékosoknak műsorokat kell venni, reklámszerződéseket kell kötni, hogy bevételre tegyenek szert. A program összeválogatása nem elég, ügyelni kell film és a reklám egymáshoz illesztésére, valamint arra is, hogy a megfelelő műsorsávba kerüljön az anyag. A tévé irányítójának mindenütt jelen kell lennie, így a játékosnak egy pillanatnyi nyugta sincsen.

Forrás: [origo]
Jó úton jár a saját műsort gyártó csatorna

A reklámokból meggazdagodott tévémogul később bővítheti konyhával, írószobával, saját stúdiókkal a birodalmát. Egyedül arra kell figyelni, hogy megfelelő mennyiségű folyosó legyen, és hogy a szűkösen mért emeletre beférjen az összes szükséges helyiség. Ha a szobák összegyűlnek, akkor alkalmazottakkal lehet őket megtölteni, és kezdetét veheti a saját gyártású műsorok előállítása is.

JUST CAUSE 2

Egy óriási, szabadon bebarangolható világban kell rendet tennie a Just Cause 2-t megvásárló játékosoknak. A játék előző, 2006-ban megjelent részétől eltérően most ráadásul semmilyen ügynökség sem áll az ügynök háta mögött, teljesen magára van maradva a veszélyekkel teli szigeten. Egyetlen szerencséje van az akrobatikus akciókra és hatalmas lövöldözésekre képes hősnek: a feketepiacról minden fegyvert, tuningot és járművet meg lehet szerezni.

Az óriási, változatos területtel rendelkező játék demójában csupán 35 négyzetkilométernyi sivatag található, ahol kisrepülőgépekkel, civil és katonai gépjárművekkel lehet kalandozni. A próbaverziót 30 percnyi játékra korlátozták, de ezt a pletykák szerint ki lehet cselezni.


Őrült akciókról szól a Just Cause 2

A játék extrának kipróbálására vágyó gamereket külön fórum várja az Eidos kiadó weboldalán. A demót próbálgató játékosok ott írják meg, hogy milyen koordinátákon található meg az ejtőernyőzésre és bázisugrásra használható kisrepülőgép, hol parkol a leggyorsabb kocsi, és hol találhatóak jó versenypályák.

A Just Cause 2 kipróbálásához Steam kliens kell, illetve a DirectX 10-es követelményeket teljesítő videokártya. A program el sem indul Windows XP-n, legalább Vista vagy Win 7 kell futtatásához.

CLOVER: A CURIOUS TALE

Az egyszerű, kedves kattingatós játékok kedvelőinek ajánljuk a Clover kipróbálását. A játékban a népmesei hősnek is beillő, frissen megárvult fiúval nézhetünk szét az elnyomás alatt álló királyság utcáin.


Békés, csendes, kedves játék a Clover

A program egyszerű választásokat és egyszerű fejtörőket tár a játékos elé. A pályák különböző pontjain összeszedhető tárgyakat kell alkalmazni a megfelelő puzzle-k kinyitására. Nehézséget csupán az okoz, hogy egyszerre nem lehet kettőnél több tárgy a játékosnál, illetve, hogy időnként marcona katonák állják el az utat. A kellemes, gyerekesen egyszerű, ceruzarajzra emlékeztető grafikával rendelkező játékot minden kalandjáték rajongónak ajánljuk.

Hétvégi akció

Ismét a Steamé a legnagyobb dobás hétvégén: a tavaly novemberben megjelent Operation Flashpoint: Dragon Rising lövöldözős játékot árazták le hetvenöt százalékkal. A hét euróért beszerezhető programban a világ egyik kevéssé boldog pontján kitörő helyi konfliktust kell megoldani a játékosnak, és az általa vezetett rajnak. A Dragon Risingban a gamer nem csak egyedül kommandózik, pár ügyes egérrel és billentyűzettel kiadható parancs segítségével több katonának mondhatjuk meg, pontosan mi is a feladatuk.


Így készül a gabonakör

A Dragon Risinghoz hasonlóan kevéssé sikeres, ám nagyon izgalmas játékot árazott le a Direct 2 Drive játékbolt is. A fejtörőkkel teli Flock-ban egy ufót irányítva kell a rét közepén leszállt anyahajó felé terelni a különböző állatokat. A játék során feladatok egyre bonyolódnak, fontossá válik a jószágok sorrendje, lendöntendő akadályok jelennek meg, bebizonyítva, hogy nem fenékig tejfel a repülő csészealjak legénységének az élete sem. A játékot 3 angol fontért, azaz 888 forintért lehet megvenni.