Ingyenjáték és demók stratégáknak

Vágólapra másolva!
Ötletes, kivágáson és másoláson (copy&paste) alapuló ugrálós játék, az űrcsaták mozgásait remekül szimuláló körökre osztott ütközeteket kínáló minimalista taktikai program és történelmi csatározások heti játékajánlónkban.
Vágólapra másolva!

Milyen egyszerű lenne, gondolhatták eheti ingyenjátékunk fejlesztői, ha a videojátékokban ugyanúgy lehetne kimásolni és beilleszteni a különböző tereptárgyakat, ahogy a Wordben a gyakran használt kifejezésekkel tesszük. A gondolatot tett követte, így született meg a Jump, Copy, Paste című program egy finn fejlesztő számítógépén.

Az egyszerű grafikával rendelkező programban egy pálcikaembernél alig bonyolultabban megrajzolt, csupán jobbra és balra futni, valamint ugrani képes figurát kell végigvezetni az egyre bonyolultabb fejtörőket tartalmazó pályákon. A másolgatással nem csak lépcsőket kell építeni, útvesztőket kell áttörni, hanem néha leeső ládákat, repülő lövedékeket is el kell kapni, hogy az az egérrel a pálya másik végébe vonszolva a zsákmányt bekapcsolhassunk velük egy kapcsolót, vagy kiüthessük az ott posztoló őrt.

Forrás: [origo]
A fekete elemek kivételével minden másolható

Merészség lenne azt mondani az egyszerű, mindösszesen tizenhét rövid pályát tartalmazó pixeles ugrálós játékra, hogy akkora élmény játszani, mint a Valve korszakalkotó Portalját, de a Jump, Copy, Paste még nagyon hasonló. Olyan, mint a megelőző ugrálós programok, csak feje tetejére van állítva az összes puzzle. A játék szinte bármilyen gépen elfut, nincs mentség, ki kell próbálni.

Demók vásárlás előttre

RISE OF PRUSSIA

Az otthoni stratégáknak ismerősen hangozhat a Paradox neve. A magyar King Arthur mögé is beálló kis kiadó azzal vált ismertté, hogy remek stratégiai játékokkal - és néhány különleges, független fejlesztésű címmel - látta el a gamereket. A mostani Rise of Prussia nevet viselő kiadványukban az 1756 és 1763 közti hétéves háborúban vezethetik a reménybeli generálisok a szép egyenruhába öltöztetett seregeiket a különböző német tartományokon keresztül.

Legyen Ön is Nagy Frigyes!

A játék főleg azoknak való, akik már az óvodában is Lotaringiai Károly vagy Nagy Frigyes szerettek volna lenni. A tizennyolcadik század legnagyobb konfliktusát végigjátszani embert próbáló feladat, de a műfaj rajongói biztos lelkesen vágnak majd bele a demó telepítése után. A játékhoz 1800 megahertznél nagyobb órajelű Pentium IV processzor és legalább 1 gigabájt ram szükséges, tehát nagyjából bármilyen gépen elindul, amit az utóbbi öt-hat évben vásároltak.

FLOTILLA

Pompás, szemet gyönyörködtetően minimalista grafikával rendelkező űrcsata programmal örvendeztette meg a taktikai játékok kedvelőit Blendo Games. A Flotillában orbitális pályán manőverezve, a csapásmérésre készülő hajóink sebességére és magasságára nagyon vigyázva kell elpusztítani az ellen űreszközeit.


Igazi űradmirálisnak érezheti magát a játékos

A játékmenet körökre van osztva, így van idő a kamerát pörgetve, forgatva alaposan megtervezni, hogy milyen pályán közelítsék meg hajóink a leendő áldozatot. A mozgásoknak előbb a vízszintes összetevőjét kell beállítani, később pedig a függőleges összetevőt állíthatjuk be. Amikor a beállításokat megtettük, megmondhatjuk merre lőjjenek a katonák. A kör végeztével az egységeink végrehajtják a beállított manővereket, mi pedig remek zongoramuzsikát hallgatva nézhetjük, ahogy szállnak a rakéták.

A demóhoz egy közepesen erős gép szükségeltetik. A próbaverzió tartalmaz kétjátékos lehetőséget is, ehhez azonban a második gamernek egy Xbox 360 kontrollert kell a PC-hez csatlakoztatni, ami a legtöbb háztartásban még nem alapkellék. A játék teljes verziója tíz dollárba kerül.

Akciók hétvégére

A frissen megjelent, ám átütő sikert nem arató Aliens vs. Predator játékot árazták le a hétvégére a Steam digitális játékboltban. A program lehetővé teszi, hogy a játékos az űrgyalogság idegeneket üldöző katonájának, a Predatorok egyik vadászának, vagy a savas vérül alienek egy példányának a bőrébe bújjon. A hagyományosan többjátékos módjaiban erős program 34 euróba kerül.

A Majesty 2 stratégiai játékot adja olcsóbban ezen a hétvégén a GamersGate. A 14 euróba kerülő játékban a valósidejű stratégiai programokban megszokottól eltérően nem közvetlenül irányítjuk az egységeket, hanem díjakat tűzhetünk ki az egyes szörnyek fejére, vagy az új területek felfedezésére. Ha eltaláljuk a summát, embereink valamelyike teljesíti a feladatot. Az orosz fejlesztésű stratégia mellett az Atari néhány játékát adják ötven százalékkal olcsóbban a játékboltban.