Sokan cserélnék a laptopjukat iPadre vagy más táblagépre

Vágólapra másolva!
A laptophasználók 40 százaléka az iPadhoz hasonló érintőképernyős táblagépre cserélné számítógépét - derül ki egy friss felmérésből.
Vágólapra másolva!

Kelkoo online termék-összehasonlító oldal 950 embert kérdezett meg, hogy megvennék-e az Apple táblagépét. A válaszolók közel harmada iPadre cserélné jelenlegi számítógépét, míg 40 százalék készül arra, hogy a hagyományos laptopját valamilyen - az Apple gépéhez hasonló - érintőképernyős gépre cseréli.

A megkérdezettek körében az Apple kedvelt márkának számított. A válaszolók 34 százaléka szerint az amerikai vállalat termékei innovatívak, 27 százalék szerint a számítógéppiacon az Apple rendelkezik a legjobb minőségű termékekkel. A felmérésben résztvevők negyedének a termékek egyszerű használata volt vonzó, 15 százalék pedig a márkát találta nagyszerűnek - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

Ennek ellenére a megkérdezettek ötöde mondta hogy a vásárlással megvárja a iPadek második generációját, 32 százalék pedig úgy érzi, hogy jelenleg még nincs szüksége táblagépre.

Az Apple táblagépének legnagyobb hátulütője, hogy bár könnyen kezelhető, és látványos szoftverek készülnek rá, a számítógép kiváltására nem alkalmas, inkább csak az otthoni gép és/vagy a munkára használt notebook bizonyos szerepekben (játék, internetezés, filmnézés, olvasás) való kiváltására alkalmas eszköz. Szoftvereket és digitális tartalmakat az interneten keresztül ugyanis csak az Apple saját online forrásaiból (iTunes, iBookstore) lehet rá felvinni, a felhasználó a saját állományaihoz csak akkor tud hozzáférni iPaden, ha azokat egy hagyományos számítógépről szinkronizálja rá.

Az iPad konkurenciáját jelentő androidos, windowsos táblagépek ezzel szemben teljes értékű, új formába "csomagolt" számítógépek, viszont pont a teljes operációs rendszer és a nem eleve az érintős szoftverekhez, használathoz tervezett megoldásaik miatt tűnnek kevésbé kezes készüléknek, mint az Apple tabletje.