Régi Explorerrel állják útját a Facebooknak

Vágólapra másolva!
A Facebook és a munkaidő kreatív eltöltését segítő oldalak tartják életben az Internet Explorer ősöreg 6-os verzióját. A munkáltatók azért ragaszkodnak a rég meghaladott browserhez, mert a közösségi oldalak rosszul jelennek meg benne, így a felhasználók a munkával foglalkoznak facebookozás helyett.
Vágólapra másolva!

A cégek boldogan hagyják meg számítógépeiken az Internet Explorer 6-ot, mert a közösségi oldalak és a munka szempontjából feleslegesnek ítélt lapok nagy része rosszul jelenik meg ebben a böngészőben - nyilatkozta a ZDNetnek Stuart Strathdee, a Microsoft ausztráliai biztonsági főnöke. A módszer olcsóbb és egyszerűbb, mint a webforgalmat szűrő szoftvert telepíteni a hálózatra.

Az IE6 népszerűsége a Microsoftot is zavaraja. A cég saját feladatának tekinti, hogy végre megölje az öreg böngészőt - nyilatkozta több helyen Ryan Gavin, az Internet Explorer csoport vezetője. A cég azt javasolja a hatos verziót használóknak, hogy frissítsék böngészőjüket a legújabb, seregnyi új funkciót kínáló nyolcas verzióra.

Messze még az IE6 halála

A Net Applications felmérése szerint az Internet Explorer 8 jelenleg a böngészőpiac 28.4 százalékát birtokolja. Az összes IE verzió részesedését összeadva a Microsofté a piac hatvan százaléka, a netezők következő 24 százaléka firefoxot használ, 7 százaléka Chrome-ot, 4.77 százaléka Safarit, a maradék négy százalék pedig megoszlik az operások, opera minisek és az alternatív browserek felhasználói között.

Az [origo] statisztikái kedvezőbb képet mutatnak. Olvasóink 49 százaléka használja a Microsoft böngészőjét - 67 százaléka IE8-at futtat - 42 százalékuk Firefoxot használ. Meglepően népszerű az 5 százaléknyi részesedéssel bíró Chrome. A többi alternatív böngésző azonban nem lépte át a két százalékos határt.