Lófejű srác tartja izgalomban a brit netezőket

Vágólapra másolva!
A Google Maps Aberdeen utcáiról készült Street View-felvételein vette észre valaki először a lómaszkot viselő férfit, aki jó úton halad afelé, hogy a legújabb brit internetes híresség legyen.
Vágólapra másolva!

Az internetezők előszeretettel vizslatják a webes térképeken az utcanézeti képeket hasonló furcsaságok után. A Street View-n elindulása után lehetett látni utcai üldözést és verekedést, napozó fürdőruhás nőket, vagy nyilvános vizelést is, Angliában pedig egy legénybúcsúzó társaság kijózanodni próbáló, a kocsma előtt hányó tagjáról készült fotó váltott ki először nagy felháborodást, amit hamarosan el is távolítottak a szájtról.

Horse-boy, vagyis a lófejű fiú, ahogy sokan nevezik, viszont lassan virtuális szuperhőssé növi ki magát. Az aberdeeni utcán a Google arra elhaladó Street View-s autója előtt lómaszkban pózoló, lila ruhás férfi nem csak a brit netezők egyik kedvenc virtuális látványosságává nőtte ki magát, de miután a BBC beszámolt róla, sokan fotókat is elkezdtek küldözgetni róla, egy részük azt állítva, hogy ismeri, mások egyenesen arra hivatkozva, hogy ők voltak azok.

Forrás: [origo]
Az eredeti lófejű srác Aberdeenben és követői a skót BBC-n

A lófejű srácot pár napon belül látni vélték németországi rockfesztiválon, norvégiai élelmiszerüzletben, de egy olyan képet is küldtek "róla" a BBC-nek, amin egy medencében fürdőzik. (A brit hírportál gyűjteményének horse-boy legjava itt található.) Bárki legyen is az Aberdeenben megörökített fiatalember, hatalmas népszerűséget szerzett annak az olcsó lófejmaszknak, amit viselt, hiszen, mint a fenti példák mutatják, már most Európa-szerte az eredeti kép népszerűségét meglovagoló internetezők kedvenc játékává vált, hogy ilyesmiben pózoljanak.

Mivel Európában a Street View-s autók jelenleg állnak, a Google térképein nem valószínű, hogy újabb lófejű srác tűnne fel. Az eredeti, hamisítatlan horse-boy Aberdeen Hardgate nevű városrészének egyik csendes utcájában álldogál (lásd képünkön), és jóval szerecsésebb volt, mint a Central Park konflisait vontató lovak, akiknek az arcát a Google járókelőket felismerhetetlenné tevő algoritmusa ugyanúgy elhomályosította, mint a gazdáikét. A különös hírességgel kapcsolatos váratlan hírverés persze sokakat fel is bosszantott, mondván, miért kell ilyen ostobaságokkal foglalkoznia a sajtónak, de ez nem változtat a tényen, hogy a netezők többsége lelkesedik érte, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a BBC adatai szerint már több mint nyolcszázezren olvasták a róla szóló beszámolót csak náluk.