Ingyenszoftver: új Chrome és szuperhősös játék

Vágólapra másolva!
Ezen a héten a most két éves Google Chrome böngésző friss, végleges 6-os verzióját, a Skype-ból pedig a nettelefon új béta kiadását ajánljuk letöltésre. A szórakozásra vágyóknak egy egy héten át ingyen játszható szuperhősös online játékkal teszünk kedvére.
Vágólapra másolva!


A Google Chrome nevű böngészőjének második születésnapjára időzítették fejlesztői a 6-os verzió stabil, nem béta állapotú kiadásának premierjét. Széles körben használt béta tesztverziójához képest a stabil verzió már a webes űrlapokba betáplált információkat is el tudja menteni egy webes tárhelyre, így azok több számítógépről is hozzáférhetők maradnak. Ezen túlmenően a végleges hatos verziójú browser már nem csak a felhasználó könyvjelzőit és jelszavait menti el a Google szervereire, hanem a telepített kiegészítők listáját is felmásolja, így a rendszer újratelepítésekor ezek kiválogatásával sem kell vesződnie a felhasználónak. A stabil hatos verziót manuálisan lehet telepíteni a fenti csomagot letöltve, de a béta verzió automatikus frissítőfunkciója magától is elvégzi ennek telepítését.

Skype 5 béta 2 verzió

Forrás: [origo]
Az ingyenes nettelefon szoftver új béta változatának letöltése (1 megabájt, magyar nyelvű)

Új béta verzió érkezett a népszerű online telefonszoftverből: a Skype 5 béta 2-es változata már akár arra is lehetőséget ad, hogy egyszerre akár tizen bonyolítsanak rajta videokonferenciát - bár mi még nem láttunk olyan otthoni felhasználót, aki ezt tényleg kihasználta volna, de vállalati környezetben akár hasznos is lehet. A szolgáltatás használatához mindegyik félnek fel kell telepíteni ezt a legfrissebb verziót a Skype-ból - ráadásul lekezelése elég erős hardvert igényel.

A mindennapokban hasznosabb lehet, hogy a kezelőfelületet felhasználóbarátabbá tették, emellett a hívások minőségét és megbízhatóságát is javították: a hálózati kapcsolat megszakadása esetén a program például már automatikusan megpróbálja újra létrehozni a hívást a másik féllel. További újítás, hogy akár offline kontaktnak is lehet a chatablakban üzenetet küldeni, aki a legközelebbi belépéskor fogja megkapni azt.

ExtractNow

Forrás: [origo]

Az ingyenes kicsomagoló program letöltése (1,7 megabájt)

Ez az ingyenes segédprogram .zip és .rar kiterjesztésű tömörített fájlokat tud kicsomagolni. Kezelése nagyon egyszerű, az egérrel egyszerűen bele kell húzni a tömörített állományokat, majd rákattintani az Extract gombra.

A Setting menüben azt is be lehet állítani, hogy a kurzorral bedobott fájlok kicsomagolása automatikusan meginduljon, s ennek külön célmappát is meg lehet adni.

Champions Online

Második születésnapja alkalmából egy hétre ingyenessé tette a fejlesztő a Champions Online szuperhősös multiplayer játékot: itt az alkalom, hogy mindenki Batmant és Supermant is megszégyenítő hőssé váljon.

Nem kell szinteket lépni, apróbb ellenségeket kiiktatni ahhoz, hogy az új Champions Online játékos hozzájusson valami ütősebb képességhez, a karaktergenerálás végén máris olyan trükköket süthetünk el, amiket csak a filmeken látni. A tapasztalat gyűjtését és a szintépkedés csak ahhoz szükséges, hogy nagyobb hősökké, és a komolyabb ellenfelek által is rettegett igazságosztóvá válhassunk.

Ajátékos több mint tíz különböző képességcsoportból választhat: lehet a kütyük mestere, mint Batman, de rendelkezhet megmagyarázhatatlan elemi erőkkel is. A különböző szupererők értékét természetesen csökkenti a tény, hogy a Champions Online világában mindenkinek jutott valamilyen különleges képesség. Az ellenfelek is villámot szórnak, tüzet gyújtanak, és padokkal dobálóznak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=CxoR6AQEuxiuvaWs

A játékot azoknak ajánljuk, akik kedvelik a szuperhős képregényeket, és játszottak már a gondolattal, hogy milyen lenne álruhás igazságosztónak állni. A szoftver azt is lehetővé teszi, hogy az újdonsült ismerősökkel klánt alapítson a játékos, így mindenki megalakíthatja a maga Justice League-jét, vagy más szuper védelmi csapatát.

A Champions Online elindításához legalább 2.5 gigahertzes egymagos processzor, GeForce 7600-as vagy Radeon X700-as videokártya és egy giga ram szükséges. A kliens letöltéséhez egy pár perces regisztráción kell átesni, majd a születésnapi oldalon lehet aktiválni az egyhetes tesztidőszakot.