Ismét veszélyes Adobe Readert használni

Vágólapra másolva!
Az Adobe Reader eddig ismeretlen hibáját kihasználva fertőzik meg a számítógépeket a kiberbűnözők. A hibát csak a vírusirtók egynegyede képes felfedezni.
Vágólapra másolva!

A cég szeptember nyolcadikán hívta fel a figyelmet arra, hogy hackerek egy korábban ismeretlen hibát kihasználva támadják a PDF-es szoftvert futtató számítógépeket. A támadókód az 9.3.4-es legújabb kiadású Adobe Reader és hasonlóan friss Acrobat szoftver ellen is hatásos. Az Adobe információi a sebezhetőséget aktívan használják a vírusterjesztő weboldalak. A helyzetet súlyosbítja, hogy a fertőzött PDF-eket csak a vírusirtók egynegyede képes kimutatni - írja a Krebs On Security blog.

Az Adobe által közzétett felhívás nem tartalmaz olyan lépéseket, amik segítenek csökkenteni a kockázatot. Kezdésnek célszerű kikapcsolni a szoftverben a JavaScript futtatási lehetőséget. A beállítást a Szerkesztés menü, Beállítások menüpontja alatt lehet megtalálni. Még jobb döntés eltávolítani az Adobe szoftverét, és egy ritkábban támadott, alternatív PDF-olvasót (például Sumatrát vagy Foxitet) telepíteni.