Nem játszhatnak tálibot az amerikai katonák

Vágólapra másolva!
Már megjelenése előtt kitiltották az amerikai katonai bázisokról a Medal of Honor című videojáték legújabb kiadását, mivel abban a játékos tálib harcosként amerikai katonákat gyilkolhat virtuálisan.
Vágólapra másolva!

Bár a játékprogram csak október 12-én jelenik meg, az amerikai hadsereg bázisain biztosan nem üthetik majd el vele az időt a szabadidejüket töltő katonák. A támaszpontokon lévő videojáték-üzletekből ugyanis előzetesen kitiltották a játékot.

Az afganisztáni háborút élethű módon feldolgozó Medal of Honor azzal váltotta ki sokak nem tetszését, hogy a programban nem csupán amerikai katona bőrébe bújva,, de tálib harcosként is lehet játszani az előbbiek ellen. A játék megjelenése ellen a brit védelmi miniszter is tiltakozott, a program negatív sajtóvisszhangja miatt pedig az amerikai hadsereg vezetése úgy döntött, a bázisokon lévő üzletekben nem lehet majd megvenni a játékot - bár egyéb forrásból beszerezhetik a játékot a programra vágyó katonák.

A negatív megjegyzések mellett vannak olyan játékosok, akik semmi kivetnivalót nem találnak a programban, egyikük úgy nyilatkozott, ha egy lövöldözős játékban valaki rendőr, akkor egy másiknak a rabló szerepét is el kell játszania.