Letöltés: ingyenes Need for Speed és egy szuper gépfrissítő segéd

Vágólapra másolva!
Kifejezetten jónak mondható az e heti szoftveres eresztés: letölthető a Secunia PSI legújabb verziója, ez a segéd a PC-n lévő programokat már automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül tudja a legújabb verziókra frissíteni, védelmet nyújtva a biztonsági résektől. Egy másik szoftverrel hangjátékok, rádióműsorok vagy zenék mp3-ban lévő változatait lehet gyorsítani és lassítani, ami például nyelvtanulás során jöhet jól. Ráakadtunk még egy olyan programra is, amellyel a Google virtuális köteteit lehet barátságos felületen olvasni, a szórakozásra vágyóknak pedig a gyakorlatilag teljesen ingyenessé vált Need for Speed World autóversenyes online játék új kiadását ajánljuk figyelmébe.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem végleges, csupán bétaverzióban érhető el a jól ismert Secunia PSI nevű windowsos program legújabb kiadása: ez a program automatikusan végigpásztázza a számítógépre telepített szoftvereket a Flashtől a szövegszerkesztőig, és ha olyan verziót talál, amelynek használata a benne lévő biztonsági rés miatt nem ajánlott, felajánlja egy új verzió közvetlen letöltését. Ez azért nagyon hasznos, mert manapság a legtöbb kártevő ilyen réseken keresztül próbál meg feljutni a számítógépre, akár videofájlba vagy PDF-dokumentumba, esetleg weboldalba rejtve, manuálisan pedig órákig tartana kikeresgélni mindenből a legfrissebb kiadást (a Windows Update csupán az operációs rendszert és a Microsoft egyes programjait frissíti), ez az idő pedig a segédprogrammal percekre csökken.

A program legújabb, béta verziója további extra kényelmi szolgáltatást nyújt: számos szoftvert mindennemű beavatkozás nélkül képes lecserélni a legújabb, biztonságos verzióra. Ennek köszönhetően az új PSI-jal számítógépünk mindig a lehetőségekhez képest a legnagyobb biztonságban lehet, bár a béta verzió működése nem teljesen tökéletes: például a magyar nyelvű Firefoxunkra egy angol nyelvű frissítést telepített. Akit egy ehhez hasonló malőr nem zavar, már most használatba veheti a programot, a többieknek érdemes megvárniuk teljes verziójának megjelenését.

Mp3 Speed

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (1,74 megabájt)

Az Mp3 Speed tipikusan olyan program, amire a mindennapokban valószínűleg nincs szükség, azonban néha nagy szükség lehet rá. Az ingyenes alkalmazással mp3 zenék és hangfájlok sebességét lehet szabályozni. Elsősorban hangoskönyvek, rádióműsorok digitális változatain érdemes használni, de akár zenék esetében is működőképes. Használatához a telepítést követően először a csavarhúzót és fogót ábrázoló ikonra kattintva meg kell nyitni az opciókat, ahol a Tempo mode-ra kell átállítani a szoftvert, ilyenkor ugyanis úgy végzi az átalakítást, hogy a hangmagasság is nagyjából megmarad az eredeti szinten, azaz gyorsításkor sem válnak a hangok sípolóvá, lassítva pedig nem fognak dörmögni. A Speed felirat mellett a lejátszás sebességét táplálhatjuk be százalékos formába, értelemszerűen 100 százalék az alapsebesség, az ennél alacsonyabb érték lassítja, a magasabb pedig gyorsítja a lejátszást. Az beállítások követően csak be kell húzni a program ablakába a módosítandó fájlokat, majd az óra ikonra kattintva elindítani az átalakítást.

All-in-one Tray

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (2,6 megabájt)

Egy egyszerű, de mégis hasznos windowsos segéd az All-In-One Tray: a Tálcán megbúvó menüjéből a Windows különböző konfigurációs funkcióit és karbantartó szolgáltatásait hívhatjuk elő anélkül, hogy külöjn fel kellene keresni a Vezérlőpultot. Egyebek mellett két kattintással elstartolható innen a töredezettség-mentesítő, a tűzfal beállításai vagy mondjuk az Eszközkezelő. Elsősorban it-szakik számára lehet hasznos, akik gyakran használják az operációs rendszer olyan funkcióit is, amelyet egy átlagfelhasználó legfeljebb évente egyszer, vagy sohasem indít el.

GooReader

Forrás: [origo]

Az ingyenes program letöltése (1,1 megabájt)

Ezzel a programmal a Google online könyvtárának köteteit lehet a Books weboldalának felületénél barátságosabb módon olvasgatni. A program ablakának tetején lévő felületen lehet kikeresni a digitális köteteket, melyek címlapjait egy virtuális könyvespolcon jelenít meg. A zöld címkével megjelölt köteleket teljes egészben el lehet olvasni, a sárga cetlisekből részletekhez lehet hozzáférni, a pirosal jelöltek tartalma nem hozzáférhető, esetenként a kiadáshoz kapcsolódó adatokat tartalmaznak.A GooReadert leginkább teljes képernyős nézetben érdemes használni, ekkor csaknem úgy lehet vele a virtuális folyóiratokat vagy könyveket lapozgatni az egérrel, akár egy valódi példányt. A Life magazin régi számaira az elsők között érdemes rákeresni. A program egyetlen hátránya, hogy elég sok erőforrást foglal le magának.

Need for Speed World

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IOnus2DMu46MBbAq

Az ingyenes online játék letöltése

Nyár elején részletesen is bemutattuk a népszerű autós játék interneten játszható változatát, a Need for Speed World ezúttal azért kerül terítékre, mert a játékot kiadó EA megszüntette azokat a korábbi korlátozásokat, amelyek a játék ingyenes változatban használókra vonatkozott. Míg korábban csak 20 dollár megfizetése ellenében lehetett a tizediknél magasabb szintre fejleszteni a játékbeli versenyzőt, mostantól az ingyenes felhasználók is elérhetik akár az ötvenes szintet, és a virtuális világ minden részéhez, eseményéhez és játékmódjához hozzáférhetnek. A játékot kiadó EA cég továbbra is kínál majd fizetős extrákat is a játékhoz, amelynek online gyorsulási versenyeiben már egymillió játékos vesz részt.