Szabadfogású számítógépezés iskolásoknak

Vágólapra másolva!
A már hagyományosnak számító "számítógépes-ki-mit-tud"-ot idén is, immár nyolcadszor szervezi meg a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ azzal a szándékkal, hogy felkutassa és bemutassa a számítógéppel alkotó fiatalokban rejlő nem kevés kreativitást, újszerű gondolkodást. A <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2010-re pályázhat minden magyar fiatal, határon innen és túlról, 0-19 éves korig, egyénileg vagy csapatban, 2010. október 25-ig.
Vágólapra másolva!

A <19 Szabadfogású Számítógép Verseny 2010-re olyan pályaműveket várnak, amelyek számítógéppel készültek és a fiatalok innovatív gondolkodásmódját dokumentálják, legyen az egy számítógépes rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver, hardver vagy bármi ami csak egy 19 év alatti elméjéből kipattanhat.

Akiknek ez a verseny szól, az a fiatal generáció akiknél már nem kérdés, hogy van-e otthon számítógép, vagy hogy tudják-e azt kezelni, hiszen ők már ezen nőttek fel. A szervezők arra kíváncsiak, hogy ezzel a sokoldalú eszközzel mire képesek, mi az, amit ők hozzá tudnak tenni, újragondolni vagy éppen létrehozni vele. Az elmúlt évek alatt sokszor megesett, hogy a (képző-, videó- és zeneművészekből, informatikusokból, tanárokból álló) zsűrit is zavarba ejtő, a szakembereket megszégyenítő leleményes, kreatív munkák érkeztek a versenyre.

Nem a technikai tudáson van a hangsúly, az újító, szokatlan gondolatokat keresik, amik kihasználják a számítógép adta szinte szabályoktól független alkotótér lehetőségeit. A zsűri figyelembe veszi még természetesen az életkort is, így az egészen "kis alkotók" munkáira is számítanak. Kiemelt cél még, hogy a lányok aránya a versenyben folyamatosan növekedjen.

Az előző évi tapasztalatok alapján 600-800 pályamunkára számítanak, ezekből a 20 legígéretesebb munka kiállításra kerül a Fuga Budapesti Építészeti Központban, 2010. december 5. és 12. között, illetve a verseny legjobbjait számos értékes díjjal ajándékozza meg a zsűri. Emellett fontos megemlíteni, hogy a felfedezett tehetségek további együttműködésre és támogatásra számíthatnak a C3 Alapítvány részéről, ami magában foglalja például a külföldi társrendezvényeken való bemutatkozást, tanulmányutakat, workshopok szervezését, sajtóban való megjelenés lehetőségét.

A nyolcadik <19 Szabadfogású Számítógép versennyel kapcsolatos minden további információ megtalálható a verseny honlapján.