Bezárja kapuit a gengszteres GTA-klón

Vágólapra másolva!
Bezárja kapuit az APB: All Points Bulletin online szerepjáték. A gengszteres, a Grand Theft Auto világát és a World of Warcraft játéksítlusát ötvöző program bukása magával sodorta a fejlesztőt is.
Vágólapra másolva!

Nem volt elég az öt évig elhúzódó fejlesztés ahhoz, hogy a játékosokat megnyerő, sikeres szoftvert mutasson be a Real Time Worlds fejlesztőstúdió. A bandák és a rendőrség csatározásairól szóló játék szervereit három hónappal az elindításuk után bezárják. A stúdió vezetője a játék fórumán búcsúzott el a játékosoktól: "Szerettem volna, ha az APB-ből megcsinálhattuk volna azt a játékot, ami a vízióinkban szerepelt" - írta az első GTA-k fejlesztésében is résztvevő Dave Jones.


A csinos grafikához bivalyerős gép kellett

Az APB több olyan hibával indult el, amelyek közül egy-egy is elég lett volna a játék bukásához. A szoftver a brutálisan magas gépigény ellenére sem futott jól, elrontva a játék egyik központi elemét, a tuningolt autókkal való furikázást.

A Real time Worlds nem sokkal az APB megjelenése után került csődközeli állapotba, és kénytelen volt elbocsátani több mint 250 dolgozóját. Az All Points Bulletin világához kapcsolódó jogokról egyelőre folynak a tárgyalások, a BBC értesülései szerint az Epic Games vásárolná meg a gengszteres lövölde folytatásának lehetőségét.