Előfizetéses iPad-újságokat akar az Apple

Vágólapra másolva!
Kiadókkal és magazinokkal tárgyal az Apple, hogy újabb, előfizetésként megvehető szórakoztató tartalmat kínálhasson az iPad-et vásárlóknak.
Vágólapra másolva!

A nevesebb magazinok már bemutatkoztak az iPad-en, ám ezeket csak számonként lehetett eddig megvásárolni. A darabonként 4-5 dollárba kerülő folyóiratok legjobbika is csak annyit tett, hogy figyelmeztette a felhasználót a legfrissebb szám megjelenésére.

Forrás: [origo]
A Kindle-t utolérő könyvolvasó már van, az újság a következő lépés

A Wall Street Journal információi szerint az Apple mindent megtesz, hogy a fenti helyzeten változtasson. A cég előfizetésként megvehető, automatikusan frissülő magazinokat szeretne látni az iTunes boltban. A fennakadást az okozza, hogy az Apple-n keresztül árusított folyóiratok olvasóiról jóval kevesebbet tudnának meg az újságok, mint szeretnének. Ráadásul az Apple által kiszabott 30 százalékos terjesztői árrést is sokallják a kiadók.

Azt a Wall Street Journal forrásai sem közölték, hogy hogyan állnak a tárgyalások. Az Apple-nek azonban fontos lenne, hogy friss, a többi tabletről elérhetetlen interaktív lapokat tudjon kínálni a felhasználóinak.