A Windows 7 miatt boldogabbak a felhasználók

Vágólapra másolva!
Még sosem voltak olyan elégedettek az amerikai felhasználók számítógépeikkel, mint napjainkban - jelzi az amerikai fogyasztói elégedettségi indexének növekedése, melynek átlaga a Windows 7 premierjét követően javult érezhetően
Vágólapra másolva!

Az ACSI, vagyis az amerikai fogyasztói elégedettségi index egy olyan statisztikai mérőszám, amely a vásárlók elégedettségét mutatja ki különböző területeken. Az AFP hírügynökség beszámolója szerint a számítógépekre vonatkozó indikátorai még sohasem voltak olyan magasak, mint az idén.

Az index összeállítását végző vállalat vezetője szerint csaknem minden márka esetében növekedett az elégedettségi index, s egyetlen gyártó esetében sem csökkent. Ebben egyébként az Apple áll az élen, ennek a cégnek a termékeivel a vásárlók 86 százaléka elégedett - a cég ezen a területen már hét egymást követő évben áll riválisai előtt.

A többi, Windows operációs rendszert futtató komputereket árusító cég, például az Acer, a Dell, a HP számítógépeivel átlagban 78 százalékban elégedettek a vásárlók. Ezek esetében leginkább a Windows 7 operációs rendszer tavalyi premierje szolgált a növekedés alapjául, elődje, a Vista ugyanis sokat rontott az elégedettségi statisztikákon.