Hagyományos nézetbe lehet majd kapcsolni a Gmailt

Vágólapra másolva!
A Gmail utolsó egyedi vonását is el lehet majd tüntetni a most bevezetésre kerülő hagyományos postafiók-nézettel, ami szakít a levelek üzenetváltások szerinti csoportosításával.
Vágólapra másolva!

A Gmailben hamarosan kikapcsolható lesz az eddig megszokottnak számító "Conversation view", vagyis a levelek beszélgetésekbe való felfűzése - írja a Lifehacker. A Google ezzel azoknak próbál kedvezni, akik külön-külön szeretnének látni minden egyes üzenetet, nem pedig úgy, hogy minden válasz alatt ott sorakoznak az előzményei is.

Az új beállítási lehetőség pár napon belül élesedik a Gmail-fiókokban.

A Google levelezőszolgáltatása egyedi újításokat hozott az e-mailezésbe, amikor 2004-ben megjelent. A levelek saját szisztémán alapuló csoportosítása mellett a Gmail adott először több gigabájtos - végtelennek reklámozott - tárhelyet a felhasználóknak, akiknek így elvileg soha nem kellett törölniük az üzeneteket. Ez ahhoz is hozzájárult, hogy bármit bármikor könnyedén vissza lehetett keresni benne, és mappák helyett eredetileg címkézni lehetett az üzeneteket.

Az eredeti koncepciónak megfelelő archiválás mellett az adatvédők nyomására jó ideje a törlés lehetősége is bekerült a Gmailbe, és a címkés struktúra mellett a hagyományosabb felfogást tükröző mappázás is elérhetővé vált.