Rémisztő játékok Halloweenre

Vágólapra másolva!
Melyik a legjobb fegyver zombik ellen? Hogyan küzd a híres író a gonosz erőkkel a horrorvárosban? Vicbből átalakítaná saját képét egy élőhalottévá? Halloweenra, a kísértetek és boszorkányok ünnepére összegyűjtöttünk néhány ijesztő számítógépes programot, melyeket véres jellegükből kifolyólag nem ajánlunk gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Halloween alkalmából a Picnik.com online képszerkesztő szájt menüjében megjelentek a horrorisztikus effektek, melyek segítségével különösebb hozzáértés nélkül alakíthatja át bárki saját magát vagy barátait zombivá. Sajnos a Picniknek csak részben ingyenesek a szolgáltatásai, számos effekt csak a havi két dolláros díj megfizetése ellenében érhető el, de mint az alábbi képen is látszik, ingyen is elég rémes kreálmányokat lehet alkotni.

Forrás: [origo]
A Picnik.com-on ingyen zombivá alakíthatja önmagát és barátait

Böngészőben játszható, ingyenes zombis játékok

Természetesen Halloweenre a játékkészítők is készülnek, remek böngészőben játszható, ingyenes zombis játékokkal lehet elütni az időt. Ezek egyike az Undead Highway, melyben a w, s, a, d billentyűkkel vezérelt főhőssel kell a minden irányból támadó zombik közt, akikre az egérrel mozgatható célkereszttel lehet lövöldözni. Kezdetben csak pisztoly, később azonban nagyobb tűzerőt képviselő fegyverek is elérhetővé válnak.


Az Undead Highway-ben élőhalottakat kell szétlőni

A másik idei kedvencünk a Road of the Dead, egy szintén Flashben készült játék, amelyben egy Ford Mustang volánja mögött kell kijutni egy posztapokaliptikus amerikai városból. Az autót itt is ugyanazokkal a gombokkal lehet irányítani, mint az előző programban a karaktert, a pályákon előrejutva azonban egyéb extra funkciók is elérhetővé válnak: az r-rel például letörölhető a vér a szélvédőről, az f-fel pedig a motorháztetőre felkapaszkodó zombit lehet lelőni, ha már van pisztolyunk


El kell ütni a zombikat a Road of the Dead-ben

Véres játékok bagóért

Halloween alkalmából a legnépszerűbb internetes játékbolt, a Steam is is kedvezményes áron kínálja témába vágó játékait. A Zombie Driver-ért most csak 4,5 eurót (1200 forintot) kérnek, de ugyanennyibe kerül a napokban Arany Joystick-díjat is elnyerő, humoros jellege miatt gyerekeknek is ajánlható Plants vs. Zombies is.Ebben az egyre nagyobb számban özönlő zombik áradatát különféle speciális képességgel megáldott virágok elhelyezésével kell meggátolnia a játékosnak.


Élőhalottakat pusztíthat a Zombie Driverben

Az akció keretében komolyabb játékok is jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg, a Left 4 Dead nevű multiplayer lövöldözős, zombis program két részét egyben 10,5 euróért, vagyis kevesebb mint háromezer forintnak megfelelő összegért le lehet tölteni, s ugyanennyit kóstál a Szellemirtók (Ghostbusters) videojáték-változata is.Az akciós játékok mellett az utóbbi időkben megjelent legjobb horrorjátékokat tekintjük át.

Dead Rising 2

Míg a sorozat első részben még csak egy áruházat, a folytatásban már Amerika nagy részét is ellepték a zombik, akikkel a barkácsolás nagymesterének is beillő főhős veszi fel a harcot. Az aránylag lassan csoszogó, de megszámlálhatatlan számban érkező ellenséget bármilyen eszközzel el lehet pusztítani, ami csak feltűnik a Las Vegasról mintázott Fortune City területén. Mindegy, hogy kardról, puskáról, egy tolókocsiról, esetleg egy szemetesről van szó, minden eszköz felhasználható a zombik elleni harcban. Főleg akkor, ha ezeket a hétköznapi használati tárgyakat a gamer okosan kombinálja össze; egy seprűből és egy motoros fűrészből például igazán hatásos fegyver készíthető.

A nyomasztó történet a kevésbé komoly játékmenetet kellően kiegyensúlyozza, kiderül, hogy a főhős lánya is fertőzött, de egy - meglehetősen nehezen beszerezhető - szer napi adagolásával meggátolható a zombivá válása. Az első rész csak Xbox 360 konzolon jelent meg, a folytatás szerencsére már PC-re, és PlayStation 3-ra is kapható.

Alan Wake

A Max Payne alkotói több mint hat évig dolgoztak a Twin Peaks által ihletett hegyi városkába költöző író kalandján. A várt siker elmaradt, pedig az Alan Wake olyan játék, amit minden thriller, és horror rajongó gamernek érdemes kipróbálnia. A kiégett író a világ zajától távol eső, eszményi környezetet kínáló városban szeretne feltöltődni, de már az első napon kezdetét veszik a vészjósló események, melyek a feleség eltűnésében csúcsosodnak ki. Megkezdődik a megtestesült sötétség elleni harc, a történet folyamán sosem lehet tudni, hogy vajon hol húzódik a valóság és a rémálom közti vékony határvonal.

A játékos legfontosabb fegyverei a pályákon megjelenő fényforrások, illetve a különféle hordozható elemlámpák, ezekkel lehet sebet ütni a sötétségben felbukkanó árnyalakokon, és csak ezután lehet őket bármilyen lőfegyverrel hatástalanítani. Az Alan Wake egyelőre csak Xbox 360 konzolra jelent meg.

Red Dead Redemption: Undead Nightmare Pack

Manapság már az összes háborús lövöldéhez is megjelennek a zombik elleni harc lehetőségét felkínáló kiegészítők, ennek ellenére nagy meglepetést okozott, amikor a Grand Theft Auto-sorozatról ismert Rockstar bejelentette, a legutolsó, elképesztően sikeres vadnyugati játékuk kietlen tájai is megtelnek élőhalottakkal. Az alapjáték nélkül is játszható Undead Nightmare Pack kiegészítőben egy teljesen új egyjátékos kampány, és néhány vadiúj többjátékos mód is helyet kapott. A temetőket, kísértetvárosokat, illetve azok környékét nem csak zombik, de jó néhány rémisztő vadállat is benépesíti, a kapcsolódó küldetések a fejlesztők szerint több mint egy tucatnyi játékórával szolgálnak.

A hagyományos lőfegyverek mellett többek közt szentelt vizet is fel lehet használni az élőholtak elleni harc során. A fő feladat egyébként a helyieket agyatlan zombivá változtató járvány megállítása, illetve az ellenszer felkutatása. A kiegészítő az alapjátékhoz hasonlóan csak Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokra érhető el.

Aliens vs. Predator

Az ismert sci-fi horror sorozatok ötvözése izgalmas lehetőségekkel szolgál a lövöldékért rajongó játékosok számára, akik nem csupán a tengerészgyalogosok, de a két, különleges képességekkel rendelkező, egymástól mindenben különböző idegen faj képviselőinek bőrébe is bebújhatnak. Mindhárom fajnak különálló történettel, egyedi játékmenettel rendelkező kampányt alkottak meg a fejlesztők, akik az 1999-es első játékot vették alapul.

A rettegés garantált, főleg akkor, ha a játékban leggyengébb fajnak számító tengerészgyalogosokra esik a gamer választása. A három különböző történetet felvonultató egyjátékos kampány mellett további izgalmakkal szolgálnak a többjátékos módozatok, melyekben a három faj képviselői a rájuk jellemző erősségeket kihasználva próbálhatják meg leküzdeni a többieket.

Saw II: Flash and Blood

Az idén már a Saw (vagyis Fűrész) hetedik része érkezik a mozikba, kis késéssel a játékfejlesztők is felfedezték maguknak a horror szériában rejlő lehetőségeket. Ugyan az első Saw-játék alulmúlta a várakozásokat, a kiadó nem adta fel, és újabb epizódot jelentetett meg, nem sokkal Halloween előtt. A Flash and Blood története az első és a második film közti kapocsként szolgál, Tapp nyomozó fia megpróbál rájönni, hogy mi történt apjával, ki állhatott a halála mögött.

Miközben az igazságot kutatja, Jigsaw célpontjává, és egyben a beteg játékának részesévé válik. A gamernek különböző fejtörőket, feladványokat kell megoldania, iszonytató csapdákat kell hatástalanítania, és látványos akciókkal teli jelenetekben kell helytállnia ahhoz, hogy sikerüljön túlélni a borzalmas eseményeket.