Táblagéppé hajtogatható netbookot ígér a Dell

Vágólapra másolva!
Hibrid notebookot tervez piacra dobni a Dell. A gép egyszerre működne Windows 7-et futtató netbookként és táblagépként is attól függően, hogy van összezárva.
Vágólapra másolva!

Elsőre csak egy kicsit vastagra sikerült táblagépnek tűnhet a Dell Inspiron Duo nevű gépe, ám hamar kiderül, hogy többre is képes a vaskos masina. A házat szét lehet nyitni, a kijelző megfordítható a keretében, és a filmnézésre vagy zenehallgatásra használt tablet azonnal átalakul munkára is alkalmas netbookká.


Hangszórós dokk is jár majd a Duóhoz

A hibrid netbookok ötlete nem a Dellt dicséri, az idei CES szakkiállítás tele volt ilyen gépekkel, ám az iPad megjelenésével a legtöbb gyártó meghátrált. A Dell 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt gépét az is megkülönbözteti a többiek terveitől, hogy mindkét üzemmódban Windowst futtat.

A Dell Inspiron Duo megjelenési idejéről, a gépben található hardverről vagy az áráról egyelőre nincsenek információk. A masina sikeressége viszont nagyban függ attól, hogy a legminimálisabb felszereltséggel 500 dollárba kerülő iPaddel vagy az ennél is kevesebbe kerülő androidos táblagépeknél ne legyen drágább.