Böngésző készült a facebookozóknak

Vágólapra másolva!
A Facebook hírfolyamát és a Twitteres üzeneteket is megmutatja a Google Chrome alapjaira épülő közösségi oldalakra kihegyezett böngésző, a RockMelt.
Vágólapra másolva!

Sosem lép ki a Facebookból és a Twitterből az, aki a Netscape alapítójának támogatásával készülő legújabb browsert használja. A RockMeltben pár egérmozdulattal lehet YouTube klipeket küldeni, csiripeket megosztani, és státuszüzenetet frissíteni. A szoftver emellett az internet olvasgatására is jó, hiszen alapját a Chromium, a Google bönglszőjének nyílt forráskódú verziója adja. A böngészőablak két oldalán egy-egy vékony sáv találaható: az egyik a chaten éppen elérhető ismerősöket, a másik pedig a leggyakrabban látogatott oldalak listáját tartalmazza. A fejlesztők a böngészést is megpróbálták közösségibbé tenni, aolvasott oldalakat egy gombbal rögtön meg lehet osztani.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=23rDl4P0CQc6VFWl
Chatprogramként is működik a böngésző

A RockMeltet egyelőre csak a kiválasztott kevesek tölthették le. Meghívóért a Rockmelt.com-on lehet sorba állni, a jelentkezéshez csupán egy Facebook alkalmazást kell telepítenünk. A fejlesztők azt ígérik, hogy egy-két nappal a jelentkezés után már le is tölthetjük a Facebookot, Twitteret és egyéb webes slágerszolgáltatásokat integráló browsert.

A webalkalmazások és a böngésző összekötése nem új ötlet. Korábban a Firefox motorjára építve próbáltak ilyet létrehozni Flock néven. A közösségi oldalak robbanása előtti szoftvernek azonban nem a tartalommegosztás volt a fő fukciója, csupán hírolvasóként és képnézegetőként működött.