Újabb csatorna fordított hátat a Google TV- nek

Vágólapra másolva!
Elpártolt a Fox tévécsatorna is a Google-től. A cég szoftverét futtató okostévéken már a House-nak és a Glee-nek helyet adó csatorna műsorait sem lehet megtekinteni.
Vágólapra másolva!

Az új technológiától való félelem miatt nem engedik a csatornák, hogy a Google TV-t futtató készülékek hozzáférjenek ingyenes webes tartalmaikhoz - vélte a cég okostévékért felelős termékmenedzsere a NewTeeVee Live konferencián. Rishi Chandra szerint, egy új technológi megjelenésekor mindig vannak a korábbi rendszerbe beleszokott szereplők, akiknek előbb ki kell találniuk, hogyan fognak működni az új körülmények között. Ami most történik, azt láttuk már a videó megjelenésekor, a DVD-k megjelenésekor, és a digitális videórögzítő elterjedtekor.

A Google TV indulását megkeseríti a tény, hogy egyre több tévécsatorna tiltja ki a Google szoftvert használó készülékeket weblapjáról. Az okostévét vásárlók azokat a filmeket se nézhetik meg készülékükön, amiket a honlapot a PC-n futó bögészővel meglátogatók ingyenesen megtekinthetnek. Kezdetben csak három csatorna tiltotta a Google TV-seket, de többen csatlakoztak hozzájuk később.

Nem mindenki annyira pesszimista az okostévékkel kapcsolatban, mint a Fox, az ABC, az NBC és a CBS kábeltévé társaságok. A HBO és a Turner például azzal segíti a készülékek elterjedését, hogy Google TV-re optimalizált tartalmakat tesznek elérhetővé lapjukon.