Érintőbillentyűzetes notebookot tervez az Acer

Vágólapra másolva!
Óriási, két kijelzővel szerelt netbookkal ijesztgeti a vásárlókat az Acer. Az Iconia névre keresztelt billentyűzet nélküli gép állítólag csak terv, de már azt is lehet tudni, milyen processzorral akarják piacra dobni.
Vágólapra másolva!

Különösen részletesen specifikált koncepciógépet készített az Acer. A különleges, billentyűzet helyett érintőképernyőben folytatódik a csuklótámasz. A kéz alá eső kijelzőn előhívhatunk virtuális billentyűzetet - tíz ujjat képes egyszerre érzékelni -, de arra is van lehetőség, hogy oda is ablakokat húzzunk le.

Az Acer által közölt adatok szerint a készülékben egy Core i5-ös processzor fog dolgozni. Négy gigabájt memóriával lehet rendelni, merevlemezből pedig legalább 320 gigabájtnyit zsúfolnak az érintőképernyő alá. A szokásos USB portok mellé az új, szupergyors USB 3.0-s csatolónak is találtak helyet az Acer mérnökei. A laptopba szerelt N-es szabványú wifi mellé 3G-s kiegészítő kártya is jár.

Forrás: [origo]
Nem a sokat íróknak való az Acer Iconia

Az Iconia egyetlen aggasztó jellemzője az apró, 3000 mAh-s akkumulátora, ami még egy egy kijelzős notebookhoz is aprónak tűnik. A készülék Intel videokártyája ugyan nem túl erőforrásigényes darab, de a nagy 14 hüvelykes kijelzők biztosan nem kímélik a telepeket.

Az Iconia áráról, és bemutatásának időpontjáról egyelőre nincsenek információk. Az azonban valószínűnek tűnik, hogy ha a gépet meg lehet nézni majd a 2011 januári CES szakkiállításon.