Az űrprogram titkait árusította ki a NASA tévedésből

Vágólapra másolva!
Titkos adatokkal teli PC-ket adott el a NASA. Az űrhivatal ellenőrei több telephelyen is szabálytalanságokat találtak.
Vágólapra másolva!

Használt számítógépet mindig kaland venni, az ember sosem tudja, hogy mit talál rajta. A NASA például a rajtuk tárolt titkos adatok törlése nélkül kínált eladásra tíz PC-t, további négy eladásra szánt gépen pedig a fegyverzet-korlátozási szabályok alá eső információk voltak. A számítógépektől az űrsikló program leállítása miatt szabadult meg a hivatal.

A NASA több ezer számítógépet ad el a program lezárultával. A leszerelést ellenőrző bizottság azonban arra jött rá, hogy a gépek törlését több telephelyen is hanyagul végezték el. A személyzet nem ellenőrizte, hogy a törlés biztosan megtörtént-e. Csupán a vizsgálat során megtalált tizennégy PC-ről tudják biztosan, hogy bizalmas adatokat tartalmazott, arról nem sikerült semmilyen információt szerezniük az ellenőröknek, hogy mennyi információ szivároghatott ki korábban.

A digitálisan tárolt adatok kiadása mellett hagyományosabb hibákat is vétettek a NASA-nál. Több PC tartalmazott a hivatal hálózatára való felcsatlakozást megkönnyítő információkat, címeket a gépházra írva.