Eltűnik az eredetiségellenőrzés a régi Office-ból

Vágólapra másolva!
Nyugdíjba küldte a Microsoft az Office csomagok eredetiségét ellenőrző Eredeti Office, Valódi Előny (Office Genuine Advantage, OGA) programját - adta hírül a ZDNet.
Vágólapra másolva!

Nem létező oldalakra mutatnak a Microsoft weblapjára kitett OGA linkek, a tudásbázis pedig arról ad hírt, hogy a cég befejezte az eredetiségellenőrző programot. A hirtelen eltűnő funkció miatt felbukkanő hibaüzenetek kezeléséről szűkszavúan ír csak a lap: az Office ismételt aktiválását javasolja a felhasználóknak.

Korábban csak az OGA hitelesítés lefuttatásával férhettek hozzá a felhasználók az Office oldaláról letölthető sablonokhoz és kiegészítőkhöz. A ZDNet szerint most bárki letöltheti ezeket az extra tartalmakat, már nem kell végigkattingatnuk a látogatóknak a hosszadalmas azonosítási procedúrát. A program lezárásával számtalan törött link és rossz információt tartalmazó weboldal maradt a Microsoft hálózatán. A netes hitelesítő program mellett a Firefoxba és az Internet Explorerbe beépülő, a hitelesítést egyszerűbbé tevő kiegészítő is elavulttá vált.

A hír nem került fel az OGA fórumára. Az Office telepítése során végigjárandó lépések nem változtak: továbbra is szükség van a 25 számjegyből álló telepítőkódra, amit a Microsoft szerverein ellenőriz az installer.