Idő előtt szivárgott ki a Nintendo 3DS

Vágólapra másolva!
A gyártósorokról elemelt Nintendo 3DS-t bemutató fotók és videó kerültek fel az internetre. A rajongók által nagyon várt, február végén bemutatandó játékgépet mindenki megnézhette a YouTube-on.
Vágólapra másolva!

Az időnként kicsit életlenné váló videón remekül látszik a hamarosan piacra kerülő készülék. A titkolózó és az iPhone 4 elvesztése miatt kellemetlen helyzetbe kerülő Apple-lel szemben a Nintendo nem veszített sokat a kiszivárgással. Azt a tavalyi E3 szakkiállítás óta lehetett tudni, hogy körülbelül hogyan fog kinézni a kütyü.


A hét éve kitalált formán nem változtat a Nintendo

A Nintendo gyárban dolgozó munkás videójából csupán azt tudjuk meg, hogy a készülék billentyűi ugyanolyan színűek lesznek, mint a ház, egyedül a kijelző lesz egyenfekete az összes típuson. Nagyon feltűnő továbbá, hogy a hordozható konzol speciális, szemüveg nélkül is 3D-s látványt nyújtó kijelzője borzasztóan csillog. Azt, hogy 3D-s kijelzőt közelről bámuló játékosokat mennyire fogja ez zavarni, csak a tesztek fogják kideríteni. A kínai Youkou videómegosztóra feltöltött felvételt hamar eltávolították, azonban a YouTube-on több példányban is megtalálható a videó.

A 3DS-t február 26-ától lehet majd megvásárolni Japánban 63 ezer forintnak megfelelő jenért. Európában és Amerikában valamikor március folyamán fogják bemutatni a Nintendo DS kézikonzoljait leváltó 3D-kijelzős kütyüt. A hordozható konzol piacra kerülésével a Nintendónak ismét olyan termék lehet a kezében, amelyet a versenytársai - legyen szó az öreg Playstation Portable-ről vagy az okostelefonokról - nem tudnak leutánozni. Ez legutoljára a mozgásérzékelős vezérléssel rendelkező Wii bemutatásakor történt meg.