Ismét betegszabadságra megy Steve Jobs

Vágólapra másolva!
Betegszabadságra vonul Steve Jobs, az Apple ikonikus vezérigazgatója. Jobs egy nappal a cég negyedéves eredményeinek bejelentése előtt közölte a céggel a hírt.
Vágólapra másolva!

"Kérésemre az Apple igazgatótanácsa engedélyezte betegszabadságomat, így az egészségemre koncentrálhatok" - kezdi az összes Apple alkalmazotthoz eljuttatott levelét Jobs. Az írásból az is kiderül, hogy a vezérigazgató nem vonul ki teljesen a cég életéből, a nagy stratégiai döntések meghozásában továbbra is részt fog venni. A mindennapi teendőkért azonban Tim Cook, az Apple üzemeltetési igazgatója (COO) fog felelni a továbbiakban. "Nagyon bízom abban, hogy Tim és az igazgatók sikerrel fogják végrehajtani az izgalmas 2011-es terveinket" - írja Jobs.

Steve Jobs legutoljára 2009 januárjában vonult vissza az Apple éléről. Jobs helyét ekkor is Tim Cook töltötte be. A cég ikonikus igazgatója még június végén visszatért az Apple élére. Csupán ekkor derült ki, hogy Jobs áprilisban májátültetésen esett át az egyik memphisi kórházban. Az orvosok két éve azzal bocsátották el Jobsot, hogy egészségi állapota kitűnő.

Az Apple január 18-án tart tájékoztatót a negyedéves bevételeiről, de várhatóan ott nem lesz szó Jobs egészségéről.