Leszámol az Apple a telepítő cd-kkel

Vágólapra másolva!
Az Apple ismét változtatni készül a világ működésén. A pletykák szerint a cég hamarosan megszünteti a dobozos szoftvereit és csak digitális letöltési lehetőséget fog kínálni.
Vágólapra másolva!

A szoftvergyártók közül az Apple elsőként hagyhat fel a telepítő CD-k árusításával. Még olyan cégek sem vállalták ezt a lépést, amelyek bejáratott, a saját területükön ismert és sikeres digitális szoftverboltot üzemeltetnek.

A hírt a Mac Rumors nevű patinás pletykaoldal szellőztette meg. Az információik szerint az Apple a vártnál is hamarabb szünteti meg a dobozos telepítőkészletek árusítását. A digitálisra váltásnak számtalan előnye lenne a cég számára: jóval kevesebb logisztikai problémával jár az online bolt üzemeltetése, telepítők és kézikönyvek szállítása helyett csak szerverparkok karbantartásával kellene foglalkoznia a cég szakembereinek.

A Mac App Store nevű digitális szoftverbolt január hatodikán nyílt meg. Az indulás nem volt mentes a problémáktól, a hackerek már az indulást követő napon feltörték az Apple másolásvédelmét, lehetővé téve a kalóz programok telepítését.