Tömegek töltötték le az új Explorert

Vágólapra másolva!
Több mint kétmillióan töltötték le 24 óra alatt a Microsoft Internet Explorer 9-es verzióját, amelynek végleges változata a hét elejétől vált elérhetővé.
Vágólapra másolva!

A Microsoft tavaly szeptemberben mutatta be az új böngésző publikus béta verzióját, amely a legfrissebb hardverfejlesztésekhez igazodva egyebek mellett a weboldalakat is gyorsabban tölti le. A versenytársak előretörése, elsősorban a Mozilla Alapítvány Firefox, valamint a Google Chrome népszerűsége ellenére a Microsoft összesen 2,35 millió letöltést regisztrált az IE9 közzétételét követő 24 órában.

Az Explorer csapat hivatalos blogja szerint - utalva legújabb böngésző verziószámára - 9 másodpercenként 240-en töltötték le az IE9-et. Ez a lenyűgözőnek tűnő szám azonban messze elmarad a Mozilla 2008-as világrekordjától, amikor a Firefox 3-at több mint 8 millióan töltötték le egy nap alatt.

Forrás: [origo]
Látványos animációra is képes az új Explorer

A Statcounter webstatisztikai oldal adatai alapján még így is a Microsoft vezet a böngészők piacán. A februári állás szerint a világ számítógépeinek 45,44 százaléka használja az Internet Explorer valamelyik verzióját, jóllehet egy évvel ezelőtt a világhálóra csatlakozó számítógépek 54,5 százaléka használta az IE különböző változatát. A Firefox - amely jövő héten mutatja be böngészőjének 4. változatát a tavalyi 30,37 százalékos népszerűségét tovább javítva 31,82 százalékkal került a második helyre. A Google, amely 2008-ban dobta piacra a Chrome böngészőt 16,54 százalékkal áll a harmadik helyen. Ez az eredmény pedig annak tudatában lenyűgöző, hogy a Chrome-ot tavaly még csak a netezők 6,72 százaléka használta.

Az új Explorer kiadásával nem ért véget a Microsoft dolga. Az alternatív böngészők tovább szorongatják a szoftveróriás browserét. A sok új funkció, új motor ellenére tesztünk szerint az IE még mindig lassabb, mint a két riválisa. A második helyet még úgy sem sikerült megszerezni a böngészőnek, hogy a tesztben a Firefox ősöreg 3.6-os verziója vett részt, mert az ennél frissebb verziókból még nincs stabil változat.