Magunkkal vihetjük majd a Windows 8-at

Vágólapra másolva!
USB-s merevlemezről és pendrive-ról is futtatható lesz a Windows következő verziója, így a rendszer akár több számítógép között is hordozható lesz - derítette ki az Engadget amerikai kütyüblog a készülő operációs rendszer tesztverzióját vizsgálva.
Vágólapra másolva!

A Windows 8 várható megjelenési idejéről, funkcióiról még semmit nem árult el a Microsoft, nemrég azonban kiszivárgott az internetre a készülő operációs rendszer tesztverziója. Az Engadget kütyüblog munkatársai megvizsgálták a szoftvert, és egy olyan új funkcióra bukkantak benne, ami lehetővé teszi a rendszer külső meghajtóról, például pendrive-ról vagy külső merevlemezről való futtatását. A korábbi Windowsokat, így a Windows 7-et sem lehetett ilyen külső meghajtókra telepíteni csak nagyon bonyolult trükközésekkel, míg a rivális Mac OS X már régóta kínál hasonló szolgáltatást.

A külső meghajtóra telepített rendszer jó szolgálatot tehet akkor, ha valaki nem akarja például az élesben használt rendszerének stabilságát veszélyeztetni egy új program telepítésével. Emellett akár azt is lehetővé teszi, hogy szoftvereit, beállításait, adatait és a teljes megszokott környezetét magával vigye a felhasználó egyik géptől a másikhoz. A szolgáltatás révén akár egy céges laptopon is használni lehetne saját, eltérő biztonsági beállításokat tartalmazó rendszert. A funkció pontos működése még nem ismert, az Engadget szerint legalább 16 gigabájtos pendrive-ot igényel használata, azt azonban nem tudni, hogy a Windows 8 összes vagy például csak a nagyvállalati környezetbe szánt verziója tartalmazza majd.

Forrás: [origo]