Kezelni fogja a gyors USB-t a Windows 8

Vágólapra másolva!
Támogatni fogja a jelenlegi USB-szabványnál tízszer gyorsabb USB 3.0-t a Windows 8. Az új Microsoft operációs rendszer várhatóan ősztől kerül a tesztelők kezei közé.
Vágólapra másolva!

"Egyszerű döntés volt, hogy akarunk-e energiát fektetni az USB 3.0 támogatásába, viszont nagy kihívás lesz úgy megvalósítani, hogy a létező USB ökoszisztéma ne sérüljön" - nyilatkozta Dennis Flanagan, az operációs rendszeren dolgozó Devices and Networking-csoport programmendedzsere. Flanagan elmondta, hogy több milliárd olyan USB-eszköz van forgalomban, ami a régi szabványok szerint csatlakozik, és a Windows 8-nak ezekkel is együtt kell működnie.

A kompatibilitás megőrzése miatt a Microsoft a gyártókkal együttműködve kezdte felépíteni az USB 3.0-s kapcsolatokat kezelő új szoftverkomponenseit. A teszteléshez külön szoftver is készült, a MUTT, amit egy pendrive-ra feltöltve különböző USB-eszközöket tud emulálni a cég.

Az új USB-szabvány elméletben akár 5 gigabit/másodperces másolást tesz lehetővé. Ezzel a sebességgel egy DVD átmásolása csupán hét másodpercet vesz igénybe, és egy 25 gigabájtos Blu ray-lemez tartalmának másolásához sem kell 40 másodpercnél több idő.