Vágólapra másolva!
A táblagépek világának végét jósolja az Acer számítógépgyártó vezetője. A tableteket a szuperkönnyű, Windows 8-at futtató hosszú üzemidejű ultrabookok fogják váltani.
Vágólapra másolva!

A táblagépláz csökkenését és a laptopok iránti kereslet élénkülését jósolta meg J. T. Wang, az Acer vezérigazgatója. Wang szerint míg a táblagépek csak a szórakozást szolgálják, a PC-ket munkára és tanulásra is vásárolják. A vezérigazgató a vékony és szuperkönnyű ultrabook kategória gépeitől és a Windows 8-tól várja a tabletek visszaszorulását.

A tajvani számítógépgyártónak szüksége van a sikerre, működésének egyik legrosszabb negyedévét zárta. Az előző évhez képest harminc százalékkal csökkentek az eladásai, így 234 millió dolláros vesztesége alakult ki. Az eredmények még így is jobbak annál, mint amit az elemzők vártak.

A cég korrekciós időszakként hivatkozik az elmúlt negyedévre. Az elmúlt három hónapban harmincmillió dollárba került a cég újraszervezése, 150 millió dollárt vesztettek a felesleges készletek felszámolásán, és jelentős összeget költöttek egyes vezetők végkielégítésére is. A végkielégítések közül a legnagyobb a korábbi vezetőé, Gianfranco Lancié lehetett, aki márciusban hagyta ott a céget. Lanci azt akarta, hogy az Acer erőszakosabban próbáljon behatolni az okostelefonok és táblagépek piacára, J. T. Wang azonban kitartott a számítógépek mellett. A kialakult helyzetet Lanci felmondása oldotta meg.

A cég júniusban kénytelen volt csökkenteni az előrejelzéseit arra vonatkozólag, hogy hány gépet fog eladni 2011 során. Az átszervezések során az Acer rugalmasabbá alakult, a laptopok iránt mutatkozó érdeklődés csökkenésével azonban így is meg kell birkóznia.