Egy játékprogram közel kétmillió telepítőkulcsa szivárgott ki

Vágólapra másolva!
Rekordmennyiségű Dirt 3 aktiválókulcsot hagyott az internetre szivárogni az AMD processzorgyártó. Az 1,7 millió kódot bárki megtalálhatta, aki át tudta írni a webcímet a böngészőjében. 
Vágólapra másolva!

A játék telepítését lehetővé tevő kód eredetileg csak az ATI videokártyát vásárlóknak járt volna, ám az AMD webszerverének hibás beállításai miatt bárki letölthette őket. Az akció nem volt új keletű, az ATI évek óta adott ajándék játékokat az erősebb, videojátékosoknak szánt grafikus kártyákhoz, ám ez az első eset, hogy az akció kudarcba fullad.

Forrás: [origo]
Nem csak az ATI kártyát vásárlóknak jutott kód

Az 1,7 millió aktiválókulcsot tartalmazó néhány szövegfájl a Dirt 3 akciót hirdető oldal egyik alkönyvtárában kapott helyet. A rendszergazdák nem tiltották meg a könyvtár listázását, így bárki, aki /dirt3promo/keys könyvtárra irányította a böngészőjét, válogathatott a telepítőkódok között.

Az AMD szerveréről kiszivárgott kódok a Steam nevű digitális játékbolthoz valók, ha a felhasználó betáplálta a kódot a Steam kliensszoftverébe, a program automatikusan telepíteni kezdte a játékot. Mivel a játék telepítés után is csak a Steamen keresztül érhető el, így a cég egyszerűen meg tudja állítani a kódok terjedését. Elvben még arra is van lehetősége a játékbolt üzemeltetőinek, hogy a kiszivárgott kulcsokat használókat letiltsák a hálózatról. Az AMD egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, így azt sem tudni, mi lesz azokkal a játékosokkal, akik legálisan jutottak hozzá a Dirt 3-kódjukhoz.