Egymilliót követel az Apple-től egy nyugdíjas

Vágólapra másolva!
Egymillió dollárra pereli az Apple-t egy idős hölgy, aki óvatlanul beleütközött a cég Long Island-i boltjának üvegfalába. A hölgy orrát törte a "high tech építészettel" való találkozás során.
Vágólapra másolva!

Drága mulatság lesz fenntartnia az üvegpalotáit az Apple-nek, ha a 83 éves Evelyn Passwall pert nyer a cég ellen. A nyugdíjas hölgy egy 2011. december elején történt incidens miatt szeretne kártérítést kapni. Paswall az iPhone-ját vitte volna vissza az üzletbe, ám nem vette észre a bolt átlátszó üveg ajtaját, és nekiütközött.

Törött orráért egymillió dollár fájdalomdíjat szeretne kapni Paswall. És annak is örülne, ha az Apple jobban figyelne az idősekre, és a boltok nagy üvegportáljaira figyelemfelkeltő jeleket ragasztana. Ezek a jelek valószínűleg elcsúfítanák az Apple gondosan tervezett, modern üzleteit, ugyanakkor a cég nem engedheti meg magának, hogy egymillió dolláros pereket indítson ellenük mindenki, aki nekisétál az üvegfalnak.

Forrás: Peter Alfred Hess (Flickr, CC-BY)
Több tíz négyzetméternyi üveg nélkül nincs is Apple-bolt (a kép illusztráció, fotó: Peter Hess)

"Az Apple menő és modern, olyan épületei vannak, amik vonzzák a kütyürajongókat, de figyelembe kell venniük azt is, hogy másoknak veszélyforrás ez a csúcstechnológiás építészet" - mondta a hölgy ügyvédje.

A New York Post szerint az üzlet kirakatán találhatóak apró fehér figyelmezetető csíkok, ám nem tudni, hogy tavaly decemberben már a helyükön voltak-e. Amennyiben korábban is fel volt ragasztva a jelzésszerű figyelmeztetés, úgy a hölgy elégtelennek ítéli azt, hiszen annak ellenére is az üvegfalnak sétált, hogy nincsenek látási problémái.