Ingyenes DVD- és videolejátszók

ViPlay (magyar)

Az ingyenes lejátszó előnye az egyszerű kezelés. Filmek (Divx, mpeg stb.) és mp3 zenék mellett ogg, valamint midi adatokat is lejátszhatunk a programmal  A ViPlayben néhány furcsaságot is felfedezhetünk, például a filmekhez hasonlóan a zenéket is felgyorsíthatjuk, avagy lelassíthatjuk. Mindezek ellenére egészen kellemes programról van szó, aminek legérdekesebb lehetőségei a filmek digitális nagyítása, illetve kicsinyítése és eltolása bármelyik irányba, valamint a Windows Asztal lejátszás mód, feliratok betöltése és megjelenítése és az OSD menük támogatása.
/szoftverbazis/multimedia/video/lejatszo/viplay203.html


Koala Player (magyar)

Kiváló minőségű, gyors lejátszó, amit a DivX filmek mellett mpeg, avi, mov, dat és asf adatokhoz, illetve mp3-hoz ajánljuk. A program számtalan beállítási lehetőséget kínál: a filmekhez tartozó feliratok megjelenítése és ezek testre szabása, háromféle lejátszási sebesség, képarány méret meghatározása, skin felület. A Koala különlegessége a feliratozások (subtitle) kezelésében és a hibás avi filmek kezelésében nyilvánul meg. Még egy érdekesség: a feliratkezelés akár mp3 zenéhez is társítható. A program mérete kicsi, processzorigénye minimális.
/szoftverbazis/multimedia/video/lejatszo/kp26demo.html


MV2Player v 0.6.009 (magyar)

Nem csak felépítésében emlékeztet egy professzionális lejátszóra, de lehetőségeiben és a beállítások sokrétűségében is remekel a cseh fejlesztésű program. Egyaránt használható filmek nézésére és audio hallgatására. A programban találhatunk katalógus- és lejátszás listaszerkesztőt, kiváló DVD-kezelést, OSD lehetőséget és dupla feliratozást. A MV2Player különleges szolgáltatása a rajzfilmszerkesztés és készítés, melyben az éppen játszott filmből tetszőleges időközönként képkockákat mentünk ki, és ezeket egy komplett weboldalon láthatjuk viszont. További érdekessége a TV-kártyák kezelése.
/szoftverbazis/multimedia/video/lejatszo/mv2player_07a.html


RadLight (magyar)

Az egyik legnépszerűbb lejátszó, mely elsősorban az alacsony processzor igénye és sokoldalú beállítási lehetősége teszi vonzóvá. A DivX, asf, mpeg, mov és video CD-k lejátszására alkalmas szoftver érdekessége, hogy 18-féle feliratformátumot kezel, az OSD lehetőség és a felület tetszőleges beállítása (skinek). A program többféle nagyítást és képarány beállítást is lehetővé tesz.
/szoftverbazis/multimedia/video/lejatszo/radlight3se.html


További film/DVD-lejátszók

WinDVD 4 (magyar)

Micro DVD Player v1.1

FreeDVD V.1.2.0

Windows Media Player 9 (Windows XP)

Windows Media Player 9 (Windows 98/Me/2000)
BS Player (magyar)

Látszólag egyszerű lejátszóról van szó, amit a kezelőfelülete is alátámaszt. Ugyanakkor, ha elmélyedünk a programban, akkor a Beállításoknál a professzionális lejátszókra jellemző lehetőségeket fogunk találni.

Ilyen például a precíz audio- és a videolejátszás, az OSD menü, a felirat megjelenítések sokrétű beállítása, valamint az egyedülállónak mondható Winamp DSP pluginok kezelése.  A DivX, avi, mpeg, asf, vob, dat, wmv filmek mellett ogg és mp3 zenét is hallgathatunk a szoftverrel. További extra szolgáltatás a Dolby surround és 3D audio kimenetek (4, 6, és digitális S/pdif) kezelés, illetve a képkimentési lehetőség.
/szoftverbazis/multimedia/audio/bplay086.html