Letöltés: filmekből készült játékok

2006.07.18. 19:20

Összegyűjtöttük a Szoftverbázisról az utóbbi időkben megjelent, mozifilmekből készült játékszoftvereket, melyekből bőséges a választék: X-Men, Verdák, Jégkorszak, Harry Potter és társaik.

A videojátékok készítői a kezdetektől fogva szívesen vesznek szoftvereik alapjául különböző filmeket, már a Commodore 64-re is elkészült például  a Terminator 2 akciófilmet feldolgozó játék. Az utóbbi években egyre nagyobb üzletté váltak ezek a feldolgozások, manapság már a sikeres sorozatokból is készülnek programok. Mostani cikkünkben olyan nemrégiben megjelent játékszoftverek demóit gyűjtöttük csokorba, amelyek mindegyike valamilyen filmhez kapcsolódik.

X-Men: The Official Game
Az X-Men: az ellenállás vége című filmből készült akciójátékban több szereplő - például Farkas/Rozsomák, a Jégember vagy Árnyék - bőrébe bújva küzdhetjük végig magunkat az izgalmas pályákon. Különleges tulajdonságok, teleportálás, akrobatikus mozgások jellemzik szuperhőseinket, a Jégember például folyamatosan a maga által keltett jégcsúszdán halad előre. A 451 megabájt méretű letölthető demóban a játék két szintjét lehet végigjátszani, viszont csak izmosabb videokártyával érdemes nekivágni kipróbálásának.

Forrás: [origo]


Over the Hedge
Sok humor, számtalan ügyességi és logikai feladat jellemzi a DreamWorks cég Túl a sövényen című animációs filmjéből készített, rendkívül aranyos programot. A letölthető demóban Vernével, a teknőssel, Stiklivel, a mosómedvével, és Hamival, a mókussal kell átjutni a  filmbeli erdő mellett felhúzott lakópark egyik házába. Természetesen a feladatot nehezíti, hogy a kertet és a lakást bonyolult riasztórendszer védi, melyet általában valamely tárgy megfelelő helyre mozdításával, illetve kulcsok megszerzésével lehet kijátszani - eközben persze ügyelni kell arra is, hogy elkerüljük a kertben tevékenykedő patkányokat.

A játék irányítása kissé szokatlan, de szerencsére nem túl bonyolult, így bátran ajánlható gyerekeknek is - ráadásul a gépigénye sem túl extrém. A szereplőt mozgatni az A,S,D,F gombokkal lehet, a támadásokat, akciókat pedig a numerikus billentyűzet egyes billentyűivel lehet végezni. A szereplők között az Ins billentyűvel lehet váltani, a letölthető demó mérete 188 megabájt, s nekünk egy integrált videokártyás irodai gépen is elindult.

Forrás: [origo]

Ice Age 2: The Meltdown
A Túl a sövényen-hez hasonlóan a Jégkorszak 2. című filmből készült játék is egy háromdimenziós grafikájú, vicces ugrálós program. A játék demó változatában két teljes pálya található, az elsőn Motkánnyal, a mókus és patkány kereszteződéséből létrejött vicces figurával kell begyűjteni az erdőben szétszórva található makkokat. 

Figuránkat az egérrel, valamint a W, S, A, D gombokkal tudjuk vezérelni, ugrani pedig a space-szel lehet. Az Ice Age 2. telepítésének végén sok PC-n hibaüzenet jelenik meg, ebben az esetben a "Kihagy" gombra kattintva lehet befejezni az installációt. Az animációs filmből készült játék demójának mérete 400 megabájt, futtatásához azonban már nem volt elég az előző játékot futtató irodai PC.

Forrás: [origo]


Cars
Egy újabb animációs mozifilm feldolgozása: a Verdák játékváltozatában emberi tulajdonságokkal, saját karakterrel rendelkező gépkocsik mérik össze tudásukat. Mivel ebben a játékban az autóknak saját arcuk van, nem érdemes élethű szimulációra számítani, de ideig-óráig a program jó szórakozást nyújthat - leginkább gyerekeknek. A 200 megabájtos demó változat indítását követően a játékos rögtön átveheti a film főszereplője, az ifjú versenyautó, Villám McQueen irányítását, sajnos azonban túl sok beállítási lehetőségre nincs mód, bár a játékélményt javítják a járgány menet közbeni vicces beszólásai.

Forrás: [origo]

Harry Potter and the Goblet of Fire
Egy közepes teljesítményű grafikus lapkával szerelt PC-t igényel, azon viszont remek grafika és igen lendületes játékmenet jellemzi a Harry Potter és a tűz serlege című regényen, illetve az azonos című mozifilmen alapuló programot. A  játékban Harry-n kívül akár Ront vagy Hermionét is kiválaszthatjuk kezdéskor.  Bár a program elég hangulatos, kissé szokatlan az irányítása, mivel kizárólag a billentyűkkel történik a vezérlés.

Az első pályán felbukkanó szörnyeket a Vingardium Leviosa nevű varázslattal lehet likvidálni, melyet a C billentyű lenyomásával lehet előhívni. A pálya tovább részein ugyancsak ezt a betűt lenyomva lehet elhárítani az akadályokat, de a nehezebb tárgyakat a varázslótanonc-trió csak együttes varázslatával képes elrakni az útból. A játék telepítője 140 megabájtos, így elég gyorsan le lehet tölteni.

Forrás: [origo]

LOTR: The Battle for Middle-Earth II
Ezt a játékdemót csak az igazi fanatikusoknak ajánljuk: A Gyűrűk Ura fantáziavilágában játszódó stratégiai játék próbaverziója 1,5 gigabájt nagyságú, így eltart egy darabig letöltése, futtatni is csak egy közepesen erős gépen érdemes. 

A letölthető demóváltozatban a játék használatát bemutató gyakorlópályák, illetve egy éles küldetés kapott helyet. A harci egységek és Középfölde világa nagyon tetszetős, a grafika mellett pedig a zenék és a szép kivitelezésű menük is hozzájárulnak a nem mindennapi hangulathoz.  J. R. R. Tolkien  regényének nem csupán karddal való hentelésre, hanem gondolkodásra is vágyó  kedvelői bizonyára sok órát töltenek majd el a The Battle for Middle-Earth II-vel.

Forrás: [origo]

Star Wars: Empire at War
A Star Wars világában játszódó programból már több tucatnyi készült, az Empire at War alcímű legújabb játék azonban ezúttal nem egy lövöldözős akciójátékot, hanem egy valós időben játszódó stratégiát takar.

Ennek a játékdemónak is elég testes a telepítője: 740 megabájt méretű, kipróbálni azonban csak egy izmosabb PC-n érdemes - a felszínen felbukkanó számos harci egység megjelenítése nagy teljesítményt kíván. A látványos játék demójában az első öt oktató missziót, valamint a Galactic Conquest pályát vethetjük be képességeinket a lázadók oldalán harcolva.

Forrás: [origo]