Játék: Cobra 11 - száguldás az autópályán

2006.10.26. 14:36

Kétszázzal mozgó ugratóról rárepülni a lopott rendőrautóval menekülő bűnözőre - ez az Alarm für Cobra 11 - Nitro. A játékban a német akciósorozat sztárjainak szerepében repeszthetünk az autópályán - a fogvicsorgatás garantált.

A letölthető, választhatóan angol vagy német nyelvű demóban két pályát próbálhatunk ki - az egyik egy időlimites gyorsulás, amelyben megtanulhatunk egy viszonylag szellős autópályán lavírozni. A másikban egy rendőrségi autót meglovasító bűnözőt kell megállítanunk: a feladat nem igényel túl sok stratégiai érzéket, szimplán totálkárosra kell törni a járművét. Természetesen a feladatot nehezíti, hogy az úton egy csomó ártatlan ember halad autójával,  az ő járgányaikat pedig nem szabad szétzúzni. Némi segítséget jelent az M gombbal bekapcsolható sziréna, ennek alkalmazásával a közlekedő sofőrök legalább kissé félrehúzódnak  az útból.

Elnézve a játék adta lehetőségeket, nem fog szűkölni az a hallgatag többség, aki a versenyjátékokat pont azért nem szereti, mert nem tud pontosan, jó sebességben kanyarodni. A Cobra 11-ben ugyanis kétszázhúsz felett tepertünk előre, oldalról toltunk békés sztrádahuszárokat építkezési torlaszok elé, ugrattunk platóról, okoztunk többrendbeli balesetet, és bevalljuk, kicsit szitkozódtunk is. Kanyart, ívet? Talán kétszer.

Forrás: [origo]"Megyünk, aztán jóvan" - pontosan ennyi a lényege a Cobra 11-nek. Sokat várni tőle azonban nem szabad. Hiába szól a játék elméletileg arról, hogy apokalipszist hagyunk magunk mögött Düsseldorf és Neuwied között félúton, ebből nem látunk sokat. Vannak koccanások, elszórt karosszériadarabok, borulások vagy egy ütközés nyomán lángra kapó autók, de meg sem közelítik azt a szintű pusztulást, amellyel a két ismert autórombolós játékban, a FlatOut-ban vagy a Burnout-ban találkozhattunk.

Három totális ütközés után szuicid vezetési stílusunkra csupán a néhány helyen megroppant karosszéria, illetve a képernyő szélén a sérülések mértékét mutató indikátor utalt - miközben áldozataink már egy kisebb koccanás nyomán ripityára törnek és kigyulladnak. Apropó, az autók nem néznek ki különösebben szépen a demóban, de valljuk be, a lakókocsik és a póznaszállító kamionok sosem voltak esztétikai csimborasszók.

Forrás: [origo]

A két pálya négy nehézségi szinten játszható, folyamatosan sűrűsödő forgalommal, gyorsuló ellenfelekkel, rövidebb időlimittel. A Nitro-módban nevéhez hűen sebességfokozó nitrót is fecskendezhetünk a shifttel: ekkor a kocsi extra erővel suhan el egy pizzafutár meg egy teherkocsi között. A viszonylag jó, de semmiféle extrát nem nyújtó grafikai élményhez 1.8Ghz-es processzor és egy legalább 128 megabájt videomemóriás grafikai kártya kell - közepes konfigurációt javaslunk tehát hozzá. A teljes verzió november másodikán fog megjelenni, benne 25 pályával és sokkal több járműtípussal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK