Letöltés: Call of Duty 4 és más újdonságok

Szereti a lövöldözős játékokat? Ha igen, húzza le a redőnyöket, mert egy egész hétvégére elegendő új játékdemónk van a számára: megérkezett a Call of Duty jelenkorban játszódó negyedik része, a  horrorisztikus F.E.A.R. legújabb epizódja, illetve a mátrixos időlassítással operáló akció-sci-fi, a TimeShift. Mindhárom új demó csaknem egy gigabájtos, úgyhogy érdemes minél hamarabb rájuk izzítani a kábel-, vagy DSL-modemeket!

CALL OF DUTY 4: MODERN WARFARE

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Míg a nagy sikernek örvendő Call of Duty-sorozat előző epizódjai a második világháború frontjaira kalauzolták el a játékost, a legújabb, negyedik rész napjainkban játszódik (illetve a novemberben megjelenő teljes változatban a 15 évvel ezelőtti Csernobilba is vezet majd egy misszió), és modern fegyverekkel lehet benne küzdeni.

A negyedik rész a játékot készítő Infinity Ward saját fejlesztésű háromdimenziós motorját használja. A filmszerű grafika a demóban lévő, nagyjából húsz perc alatt végigjátszható misszió során alaposan lenyűgözte tesztelőinket. A katonák mozdulatai, esései is élethűbbek lettek,  harcteret még részletesebben dolgozták ki, mint eddig, a fények gyönyörűek, a géppisztolyok záporozó lövedékei nyomán pedig darabokban hullik le a vakolat a falakról. A leadott lövések során a program azt is figyeli, hogy milyen, s mennyire vastag anyagba csapódik a golyó, így például egy vékony fabódé mögé nem biztos, hogy érdemes elrejtőzni, mert azon keresztül gond nélkül kilyuggatják a játékost. 

Bár a Call of Duty 4 demója hatalmas, 1 gigabájtos, akinek egy közepesen jó grafikus kártyával szerelt PC-je van, mindenképpen érdemes egy próbát tennie vele - hacsak nem megrögzött pacifista.

TIMESHIFT

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Egy újabb egy gigás demó, beszerzése letöltésmenedzserrel ajánlatos. A TimeShift leginkább egy látványos amerikai sci-fi akciófilmhez hasonló.  Címéhez hűen a játékban fontos szerephez jut az idő: a rendelkezésre álló limit erejéig ugyanis le lehet lassítani, meg lehet állítani, vagy vissza lehet pörgetni az időt, akár az IPTV-n. Egyetlen fontos kitétel van, ha a játékos elhalálozik, nem lehet visszatekercselni, ilyenkor a legutolsó ellenőrzési ponttól lehet újból harcba indulni.

A játék demó verziójában egy pálya és három fegyver próbálható ki, az ellenfeleket pedig a leghatékonyabban az idő lelassításával lehet likvidálni. A trükközésre szükség is lesz, mivel már az első pályán szembekerül a játékos egy hatalmas mech-robottal.

F.E.A.R. PERSEUS MANDATE

A Perseus Mandate egy önmagában is használható, új kiegészítője a F.E.A.R. című játéknak, amely még 2005 végén jelent meg. Bár a grafika az előző két társáénál gyengébb, ennek a játéknak is elég jól eltalált, horrorisztikus hangulata van: egy elhagyatott, üres épületből indul a demó, itt még az is rémisztő zajt csap, ha a játékos véletlenül belerúg egy földön heverő üvegbe, az ellenségek pedig csak később jönnek.

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése

Az epizód az eredeti résszel egyidőben játszódik, és az elsőként szembejövő katonák mellett áttetsző testű természetfeletti lényekkel is fel kell venni a küzdelmet egy, a számítógép által vezérelt bajtárssal együtt. A demó mérete 735 megabájt.