Letöltés: az új Need for Speed

A legismertebb PC-s autóversenyes játék legújabbm ProStreet alcímű verziójának demója jelent meg a hétvégén. Bár a letölthető verzió "csak" 800 megabájtos, csak komolyabb konfigurációval érdemes nekivágni a tesztelésnek.

A Need for Speed-sorozat sikerességét jól jelzi, hogy az egy évvel ezelőtt megjelent, utcai versenyes Carbon alcímű részt közel százezer alkalommal töltötték le a felhasználók a Szoftverbázisról. Bár az előd nem aratott minden játékos körében osztatlan sikert, várakozásaink szerint a ProStreet is hasonlóan megosztja majd a játékosok táborát. 

Demóját eddig csak az xboxos és PS3-as kollégák tölthették le, most azonban a PC-s verzió is elérhető: ebben kétféle versenyt lehet kipróbálni, egy sivatagi gyorsulási versenyt, illetve egy hagyományos városi körversenyt egy bivalyerős BMW-vel. A ProStreet talán legnagyobb extrája, hogy 2000-ben megjelent NFS: Porsche Unleashed óta ez az első olyan rész, amelyben az autók nem pattannak le minden probléma nélkül a falról, hanem összetörhetők: elég egy rossz mozdulat, és a játékos egy villanypóznára csavarodik, s persze rögtön fel is adhatja a versenyt, a kisebb sérülések viszont a menetteljesítményt rontják.

Forrás: [origo]
A demó letöltése a Szoftverbázisról (alternatív lelőhelyek)

A letölthető demó mérete 800 megabájt: a fájlt a Szoftverbázisról is letöltheti, de mivel egyszerre sok ezer olvasótársa hasonlóan cselekszik, lehetséges, hogy egy darabig várni kell az adatátvitel megindulására (plusz ajánlott letöltésmenedzsert is használni).

Egy biztos, a játék gépigénye nem piskóta, magunk is kipróbáltuk közepesnek mondható tesztkonfigurációnkon, melyen az első indítást követően a lehető legalacsonyabb grafikai beállítással fogadott: ilyen fapados paraméterek mellett a ProStreet pocsékul néz ki. Egy darabig játszottunk a beállítással, de az élmény így sem lett tökéletes, az autók törése például meglehetősen rútul nézett ki - láttunk ennél már sokkal szebbet is. Valószínűleg a legújabb NFS csak egy ütőképes gamer-PC-n nyújtja a maximumot, ilyen csúcsgép azonban nem állt rendelkezésünkre. Ha Önnek van tuti tippje a demó felturbózásához, ne habozzon, ossza meg velünk kommentben! Köszönjük.