Az MTV-elnök és Lagzi Lajcsi együtt demonstrált

Szeretné megtartani azokat a szórakoztató műsorait - köztük a Névshowr-t és az Új Szuperbulit - a Magyar Televízió (MTV), amelyeknek szerződéseit az intézmény anyagi nehézségei miatt április 26-án hétfőn nem engedte meghosszabbítani a közmédium közalapítványi kuratóriumának elnöksége - közölte kedden Rudi Zoltán A tévéelnök a nyilatkozat mellett az Erzsébet téri EU-lomtalanítást is felhasználta, hogy felhívja a figyelmet a közszolgálati csatorna nehéz anyagi és műszaki helyzetére.

Fotó: Fábián Évi
Hajdú

"Mindenképpen szeretném, ha ezek a programok megmaradnának, mert az MTV nagyon sikeres műsorairól van szó. Megkeressük a módját, hogy folytatni tudjuk őket, hiszen ezek a legnézettebb produkcióink" - mondta, Rudi Zoltán.

 

Az Új Szuperbuli házigazdája, Lagzi Lajcsi (Galambos Lajos) szerint "az ügy még nem lejátszott". Hasonlóan véleményen van a Névshowr-t egyik készítője és műsorvezetője, Hajdú Péter is, aki kijelentette, ígéretet kaptak a tévéelnöktől, hogy a műsor "menni fog továbbra is". "Megkerestek mind az RTL Klubtól, mind a TV2-től, de mivel a műsor olyan nézettséget produkál, mint semmi más a Magyar Televízióban, egészen bizonyosan találnak megoldást, rá hogy ne kelljen megszüntetnünk.

 

Fotó: MTI
Rudi

"Szóban már megállapodtunk az elnökséggel, s így fel is vettük, és meg is vágtuk a következő két adást. ... Azt gondolom, nem engedheti meg magának a televízió azt a luxust, hogy egy ilyen sikeres műsort hagyjon kárba veszni, vagy átadjon egy kereskedelmi csatornának. Mert amennyiben az MTV nem tart rá igényt, mi átmegyünk egy kereskedelmi csatornára" - mondta Hajdú.

 

Forrás: [origo]
Galambos

Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítványi kuratóriumának elnöke hétfőn azt mondta a műsorszerződések meghosszabbításának magyarázataként, hogy az anyagi nehézségek miatt "akármennyire fáj, valamelyik ujjunkat meg kell harapni. Egyfajta prioritást adunk tehát ezeknek a műsoroknak, mert úgy gondoljuk, ezeket nem lehet elhagyni, a szórakoztatást mégis könnyebben el lehet hagyni".

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK