Új műsorba kezd a Jóbarátok írója

2005.02.01. 16:37

Az NBC sikeres sorozata után Marta Kauffman ismét tévés vígjátékot készít, amiben a Szex és New York alkotói segítenek neki.

Négy felnőtt nővérről szól Marta Kauffman, a 2004 tavaszán véget ért Jóbarátok (Friends) című sorozat társszerzőjének új tévés története, amelyet a WB stúdiónak készít. Az előkészítés alatt álló és egyelőre címnélküli komédia helyszíne New York, főszereplői pedig független, fiatal nagyvárosi nők, akiket elsősorban a karrierépítés valamint szerelmi életük köt le.

 

A műsor stílusa és hangulata az NBC-s szitkom mellett az HBO-s Szex és New York-éhoz (Sex and The City) is közel áll. További hasonlóság a régi sikerek és az új projekt között, hogy alkotóik részben megegyeznek. Az új produkció munkatervének és próbaadásának elkészítésében a Jóbarátok írója mellett többen a Szex és New York (Sex and The City) alkotói közül is részt vesznek, köztük Liz Tuccillo a sorozat egyik szerkesztője.

 

Kauffmannak nem ez az első jelentősebb tévés megbízása a Jóbarátok óta; a tévés szerző közreműködött a széria folytatásának szánt Joey című sorozatban is, amelyben a címszerepet alakító Matt LeBlanc kalandjait követheti a közönség. 

 

Kauffmann korábbi kollégái, az Emmy-díjas Jóbarátok társszerzői közül mások iránt is nagy a kereslet a tévés piacon. Korábban Andrew Reich és Ted Cohen - akik forgatókönyvíróként és producerként egyaránt dolgoztak az NBC-s sorozatban - hétszámjegyű összegért több évre leszerződtek a Paramount Network Television produkciós társasághoz. A két tévés azt kapta feladatul, hogy vezetőmunkatársként új komédiákat tervezzenek a Paramountnak, amely többek között a Star Trek sorozatot is készítette.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK