Hősökkel próbál fordítani a TV2

2007.02.14. 11:08

Jönnek a Hősök a TV2-re, ahogy azt sejteni lehetett. A start dátuma is megvan: az USA-ban óriási táborral bíró széria itthon március 4-én rajtol. Nézzen sok képet!

Az elmúlt hetekben-hónapokban a TV2 számos új, sci-fi, netán misztikus sorozatot indított. Az Eureka egy tudósok, feltalálók, egyszóval nagy koponyák által lakott különleges kisvárosba kalauzolja el a nézőt, A mélység fantomja (Surface) - a cím alapján ki nem találná senki - a tengerek, óceánok mélyére visz, hol rettenetes szörnyek lakoznak, a szerda estére betett 4400 pedig idegen lények által elrabolt, majd sok év után visszatért emberekről szól, akik különleges képességekkel bírnak: az egyik kómából ébreszt, halott madarakat, véres sebeket gyógyít egy pillanat alatt, a másik mentális energiáival képes ölni, a harmadik látja a jövőt (és ezt sokan nem szeretik, mivel a jövő jobbára borongós és vésszel teli).

A Heroes (Hősök) hasonló tematikájában, mint az utóbbi sorozat, mégis nagyobb rajongótáborral bír az Államokban. Készítője Tim Kring (Nyughatatlan Jordan), a premier pedig az NBC-n 14,3 millió nézőt vonzott - az elmúlt öt évben drámai sorozat ilyen jól nem startolt a csatornán. Hogy miről szól? Átlagembernek, vagy annak tűnő férfiakról, nőkről, akik különleges képességekre tesznek szert valamilyen módon. Akad, aki teleportál, egy másik gondolatolvasó, a harmadik pedig látja a jövőt, s ennek megfelelően cselekszik - egyszóval "világmegmentős"-vonal, de valamit nagyon eltalálhattak, ha ilyen nagy lelkesedés övezi. Magyarországon is egyre hízik a rajongótábor, sok százan-ezren követik a sorozatot az internet segítségével.

Szerencsére azok az idők elmúltak, amikor a magyar tévékbe több éves késéssel érkeztek meg a külföldön sikeres műsorok, formátumok. A Hősök 2006-ban rajtolt az USA-ban, és máris jó pár jelölése volt díjkiosztókon. Golden Globe-ra két jelöléssel bírt, de nem nyert - viszont a People's Choice Award során, idén, január 9-én megválasztották kedvenc drámai sorozatnak. A Hősök március 4-én, vasárnap este, a Napló után kezdik megmenteni a vesztébe rohanó emberiséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKK