Bővül a Halhatatlanok Társulata

2007.04.12. 8:54

Idén tovább bővül az MTV által alapított Halhatatlanok Társulata: a nézők május 13-ig szavazhatnak kedvenc művészeikre.

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorának, a Stúdió-nak főmunkatársai, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A társulat Örökös Tagjainak azokat az előadóművészeket választja meg a nagyközönség, akikről úgy vélekedik, hogy sokat tettek a magyar kultúráért és társadalomért. 1996 és 1999 között évenként kerültek új tagok a társulatba, majd egy kis szünet következett, és csak 2003-ban vezették be újra a közönségszavazást.

Idén a színésznők közül Bánsági Ildikóra, Berek Katira, Kútvölgyi Erzsébetre vagy Vári Évára szavazhat a nagyközönség; a színész kategóriában pedig Cserhalmi György, Gálffi László, Hegedűs D. Géza és Jordán Tamás neve szerepel a szavazólapon. Nem csak színészekre, voksolhatunk, operaénekesek (Ágay Karola, B. Nagy János, Komlóssy Erzsébet és Lukács Gyöngyi) és táncművészek (Hágai Katalin, Juronics Tamás, Kiss János és Popova Aleszja) is bekerülhetnek a Halhatatlanok Társulatába.

Kategóriánként két művészre lehet szavazni több internetes oldalon, illetve a napi és hetilapokban megjelenő szavazólapokon, melyeket május 13-ig lehet postára adni. A legtöbb szavazatot kapott művészek, a hagyományoknak megfelelően, elhelyezik lábnyomukat a Nagymező utcai Pesti Broadway-n. A díjátadó ünnepséget, az Örökös Tagság-gálát június 3-án tartják a Nemzeti Színházban.      

KAPCSOLÓDÓ CIKK