Zorro naponta kaszabol

2007.04.23. 13:42

A történelmi, népi hősök sem menekülhetnek, Zorro történetéből is szappanopera lett: ma kezd az Antena 3 nevű spanyol adón.

A XIX. századi spanyol ajkú Kaliforniában egy Diego de la Vega nevű nemes úgy dönt, hogy a társadalmi igazságtalanságok elleni harc legjobb módszere, ha önmagát a titokzatosság leplébe bugyolálja, álarcot vesz fel, és úgy küzd meg a gonosszal. Johnston McCulley figurája szappanopera formájában is megszületett, ma vetítik az első részt egy spanyol csatornán.

A kolumbiai telenovellában - melyet a floridai székhelyű Telemundo már bemutatott - a perui Christian Meier alakítja Zorrót (spanyolul róka), szerelmét pedig Marlene Favela játssza. Zorro: kard és rózsa a szappanopera címe, és a hírek szerint jelentősen nagyobb költségvetéssel készült, mint a hasonló produkciók, azaz élethűnek tűnő háttér előtt korabéli ruhákra hasonlító kosztümökben mozognak majd a színészek, csak nagy ritkán húz el egy repülő vagy helikopter a préri fölött, és nem lesznek bevillanó kvarcórák a statiszták kezén.

Az ismert Zorro-sztoriban Diego de la Vega, aki egy katonaember, Alejandro fia, megismerkedik Esmeraldával, aki nem más, mint a rettegett és gonosz Fernando Sánchez de Moncada lánya. Diego persze beleszeret a lányba, de ő nem viszonozza az érzéseket, mivel egy álarcos hőst imád, magát Zorrót.

A figura 1919-ben született, a The Curse of Capistrano című írásban bukkant fel először, az All-Story Weekly című magazinban. McCulley legnépszerűbb hőse lett ezután, négy regényében is szerepelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK