Janza Kata megy az RTL Klubba

2007.06.22. 10:47

A Barátok közt Tildájának sorozatbéli anyja, a Dalnokok ligája korábbi szereplője, az ismert musical-énekesnő, Janza Kata lesz jövő héten öt alkalommal Lilu mellett a Reggeli társműsorvezetője.

Az RTL Klub Reggeli-jének egyórás blokkja a Csak csajok, ekkor a reggel hat óta munkában lévő női műsorvezető (Lilu, Dombóvári Vanda vagy épp Ördög Nóra) mellé érkezik mindig egy médiaszemélyiség, aki nagyon nem éghet le, hiszen ott van mellette mindig egy rutinos képernyős. Általában nincs is gond, de néha nem sikerül eltalálni a megfelelő párt, például a visszafogott, csendes, már-már szótlan Lola megszeppent kisiskolásnak tűnt alkalmi társa, a nála egy fejjel magasabb, profi műsorvezető Ördög Nóri mellett.

A későn kelő, ráérős tévéző láthatta már itt többek között Görög Zitát, Rubint Rékát, Keleti Andreát, Balázs Klárit, Eszenyi Enikőt, Fésűs Nellyt, Ungár Anikót, Csepregi Évát, Südi Iringót, Dukai Reginát, Bódi Guszti nejét, Margót, Anettkát, Gáspárné Beát, Czifra Noémit (Nócit), Völgyesi Gabit.

Jövő héten Janza Kata következik, ő 1991-ben, a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként tűnt fel. 1993-ban az Eurovíziós Táncdalfesztivál negyedik helyezettje lett, majd 1995-ben a Magyar Rádió Sztárkereső versenyének győztese volt. 1997-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában és szintén 1996-ban az Operett Színház társulatának tagja lett, ahol az akkor bemutatott Elisabeth című musical címszerepével nagy sikert aratott, és megkapta az év musical-énekesnőjének járó EMERTON-díjat.

1998-ban jelent meg férjével, Pintér Tiborral közös duettlemeze, Miénk a Világ címmel. Emellett a Walt Disney mesefilmek betétdalainak előadója (Oroszlánykirály, Aladdin, Szépség és a Szörnyeteg, Herkules, Malacka a hős, Micimackó és a Zelefánt). 2000 szeptemberétől a Szeszélyes Évszakok állandó szereplője volt. 2001-ben mutatták be a Velencei Szabadtéri Színpadon a Cyrano című musicalt, melyben Roxána szerepét játszotta. Feltűnt még az RTL Barátok közt című sorozatában is, ahol Tilda édesanyját alakította. 2003 őszén rendszeres szereplője volt a TV2 Dalnokok Ligája című vetélkedősorozatnak, színésznő kollégáival az Operett Angyalaiként láthattuk őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK