Barátok közt: nincs fenyegetés

Vágólapra másolva!
A Barátok közt szereplői letehetik a távcsövet, nem kell izgatottan vizsgálni a horizontot, kutatni a harciasan, sebesen közelítő, nagy porfelhőt felverő ellenséget, ugyanis semmi nem fenyegeti a Rózsa presszó népének uralmát: övék minden este fél kilenc és kilenc között, amire már lehet építeni. Az 1,87 millió magyart érdeklő szappanopera után is RTL-es műsorok jönnek, azaz barátok közt van a BK.
Vágólapra másolva!

Az év 26. hetében az RTL Klub volt a legkedveltebb hazai tévécsatorna: a bekapcsolt készülékek 23,2 százalékán ez ment -, de teljes lakosságnál, az egész napot szemlélve nem sokkal maradt le tőle a 22,6 százalékot jegyző TV2 sem. Az m1 13,4 százalékon, a Viasat 5,2 százalékon áll. Az ötven alatti felnőtteknél bő négy százalék az RTL Klub fórja. Tőle és a TV2-től jócskán lemaradva 6,8 százalékot írhatott fel magának az MTV egyes csatornája, így verte ugyan a Viasatot a 18 és 49 éves kor közti nézőknél, de alig egy százalékkal.

A kereskedelmi célcsoportnál

maradva látható a masszív RTL-es fölény a lista élén, a fiatal felnőttek tévézési szokásait erősen megbolygatná, ha valamiért nem jönne be a csatorna adása pár napra. Nyert a Barátok közt (volt nap, hogy közel 50 százalékos közönségaránnyal), imádták a nézők a Tiszta játszma című akciófilmet, a Miami helyszínelők-et, hálásan kacagtak Fábry Sándorral, és találgatták, hol a hulla a Harmadik műszak-ban. A célcsoportban a TV2-nek nem sok babér termett, Doktor House ugyan szépen hozott (bár kikapott), de előtte és utána is csak RTL-es műsorszámok sorjáznak.

A teljes lakosságnál

is nyert a Barátok közt, 1,87 millióan figyelték a szerdai epizódot, ami egy nyári estén igen korrekt szám. Az Esti Showder időszakos búcsújára 1,56 millióan voltak kíváncsiak. Szerda este kilenctől a Miami helyszínelők-re többen figyeltek, mint Doktor House-ra, vasárnap este pedig a Cobra 11 nagyjából hasonlóan teljesített, mint a Napló. A TV2 kínálatából a nagyközönség leginkább a Jóban Rosszban-ért lelkesedett, 1,43 millió magyar követte kedden a klinika eseményeit. A vasárnap este nyolcas kezdés általában előkelő időpont, ennek ellenére a Magyar vándor leszerepelt, öt tévézőből csak egy választotta: úgy tűnik, akit valóban érdekelt, már látta a moziban.

Az m1 műsorai közül kiemelkedően teljesített a Csináljuk a fesztivált döntője, ami 1,21 millió magyart vonzott péntek este: régen volt ilyen sok nézőt hozó MTV-s műsorszám. A Kékfény-nek is jót tett, hogy erős, kereskedelmi tévés riválisai lepihentek nyárra, mert a bűnüldöző szervek küzdelme egymilliónál több tévézőt marasztalt a fotelben. A Szilveszter anno vagy az Önök kérik című műsorok már csak 750 ezres nézettséggel futottak a múlt héten.

A Viasatnál is remekeltek a Miami helyszínelők, 426 ezer honpolgár figyelte fegyelmezetten a múlt heti epizódot. Az Emberi történetek-et 300 ezernél többen nézték, és ugyanennyien figyeltek fel a Balaton felől érkező irdatlan nagy pofonokra, a Zsaruvér és csigavér című magyar filmre, Ötvös Csöpire és Kardos doktorra.

Forrás: [origo]

Forrás: AGB Nielsen