Vágólapra másolva!
Szerdai ülésén az Országos Rádió és Televízió Testület elvetette, hogy eljárást indítson a Magyar Televízió székházostromának éjjelén nyújtott műsorszolgáltatás miatt - tudta meg a médiahatóság egyik tagjától az MTI.
Vágólapra másolva!

Mint arra bizonyára sokan emlékeznek, a tavaly szeptemberi székházostrom idején egy ideig még ment az adás az MTV-n, majd a képernyő elsötétült, és a csatorna csak reggel tudott újra közvetíteni. A közelmúltban a Nemzeti Jogvédő Alapítvány arra kérte az ORTT-t, állapítsa meg, hogy ért-e bárkit jogsérelem amiatt, hogy az MTV nem számolt be saját székházának ostromáról, illetve hogy nem olvasta be az épület előtt összegyűltek petícióját.

Az alapítvány beadványában az olvasható, hogy meg kell vizsgálni, "a petíció beolvasását kérő tüntetőknek a kérés megtagadásával mennyiben és milyen módon sérült, sérült-e az alkotmányos vélemény-nyilvánításhoz fűződő joguk". Az ügyben nyilatkozó ügyvéd, Gyurta Tibor pedig hozzátette: a törvény rendelkezik arról is, hogy a közszolgálati műsorszolgáltató köteles a vételkörzetében élők életét jelentősen befolyásoló eseményekről hitelesen, pontosan és elfogulatlanul tájékoztatni, "beleértve az eltérő vélemények, vitatott kérdések ismertetését is".

Az ORTT testületi üléseinek egyik résztvevőjétől úgy értesült az MTI, hogy a médiahatóság irodája nem javasolta a hatósági vizsgálat indítását az MTV által, az ostrom éjszakáján sugárzott műsorral kapcsolatban; egyebek mellett megjegyzik, a tavaly őszi, hasonló áttekintés elrendelésekor az ORTT nem tartotta indokoltnak, hogy bevonja az MTV-t a vizsgált körbe.