Felvették a Harry Potter végét

Vágólapra másolva!
Az ITV-n ősszel kerül adásba egy dokumentumfilm J. K. Rowlingról, melynek keretében azt is felvették, amint az írónő leírja az utolsó Harry Potter-könyv zárszavát.
Vágólapra másolva!

Az A Year In Life... J. K. Rowling címet kapta az a dokumentumfilm, amely - a címének megfelelően - valóban 12 hónapon át követte nyomon a Harry Potter írónőjének életét. A készítők gyakorlatilag végig jelen voltak a hetedik, egyben utolsó Harry Potter-könyv megírásánál, sőt azt a pillanatot is rögzítették kameráikkal, amikor az írónő leírta az utolsó szavakat.

Rowling az íróasztalánál ül a jelenetben, ír pár mondatot, majd így szól: "Igen, azt hiszem, befejeztem!" Bár a rajongók nagy része bizonyára bánkódni fog, hogy a varázslótanonc történetei véget érnek, maga Rowling "fantasztikus érzésként" írta le az utolsó könyv, a Deathly Hallows befejezését.

A kész dokumentumfilmet valamikor ősszel láthatják az ITV1 nézői, az ominózus könyvre viszont nem kell olyan sokáig várni, ez ugyanis már július 21-én, szombaton megjelenik - legalábbis Angliában.

A magyar rajongóknak sincs okuk azonban szomorkodni, hiszen az ötödik könyvből készült film, a Harry Potter és a Főnix Rendje július 12-től látható a hazai mozikban. Nyilván a maradék két történetet is megfilmesítik előbb-utóbb, így a Harry Potter-láznak még korántsincs vége az utolsó szavak leírásával.