Kihirdették az Emmy-díj jelöltjeit

Vágólapra másolva!
Csütörtökön hirdették ki az idei, 59. Emmy-díj jelöltjeit: a legnagyobb eséllyel a Maffiózók és az itthon Címlapsztori címmel vetített Ugly Betty indul, de a Grace klinika alkotói sem panaszkodhatnak.  
Vágólapra másolva!

Az Emmyre javasoltak listáját Jon Cryer (Two and a Half Men) és Kyra Sedgwick (The Closer / A főnök) ismertette csütörtökön. A legtöbb jelölést a Maffiózók kapta, szám szerint 15-öt: a legjobb drámai sorozat kategóriája mellett, többek között a két főszereplőt, James Gandolfinit és Edie Falcót is jelölték a díjra. A Címlapsztori 11 nevezéssel indulhat a versenyben, míg a Grace klinika 10 jelölést kapott.

A legjobb drámai sorozatok között - a Maffiózók és a Grace klinika mellett - a Dr. House, a Hősök és a Boston Legal című jogi sorozat van még versenyben. A legjobb vígjátéksorozat kategóriájában az Alec Baldwin nevével fémjelzett 30 Rock, a Charlie Sheennel futó Two and a Half Men, valamint A hivatal és a Törtetők (Entourage) szoríthatja meg a Címlapsztori-t.

A legjobb férfi színészek jelöltjei között, a drámai alakítások kategóriájában ott találjuk a Maffiózók, a Dr. House és a Boston Legal föszereplőit (James Gandolfini, Hugh Laurie és James Spader), mellettük a Rescue Me főhőse, Denis Leary és a tavalyi nyertes, Kiefer Sutherland (24) versenyez a díjért. A vígjátéki kategóriában hasonló az eloszlás: a legjobbnak jelölt sorozatok közül három főszereplő (Alec Baldwin, Charlie Sheen és Steve Carell A hivatal-ból) ide is bekerült, mellettük Tony Shalhoubot (Monk, a flúgos nyomozó) és Ricky Gervaist (Extras / Futottak még) jelölték.

A hölgyek között is nagy versenyre lehet számítani: a drámai sorozatok főszereplői között hat jelölttel is találkozhatunk, Kyra Sedgwick és Edie Falco mellett a Médium Patricia Arquette-je, valamint Sally Field (Brothers and Sisters), Mariska Hargitay (Law and Order: Special Victims Unit - az Esküdt ellenségek egyik sorozata) és Minnie Driver (The Riches) erősítik a mezőnyt. A komikák között a Címlapsztori America Ferrerája mellett ott találhatjuk többek között a Született feleségek Lynette-jét, vagyis Felicity Huffmant és a 30 Rock-ban szereplő Tina Feyt is.

A díjátadásra szeptember 16-án kerül sor Los Angelesben, a jelöltek teljes listájáért ide tessék kattintani.