Hol szeretik Szekeres Nórát, hol nem

Vágólapra másolva!
Az MTV változatlanul a régi idők felelevenítésével és a Kékfénnyel ér el viszonylag sok nézőt - talán össze kéne mosni a kettőt, a kádári kor bűnözőit kellene bemutatni, akkor jönnének a nézettségi rekordok. A nosztalgiában utazó m1-nél lényegesen több tévézőt szórakoztatott a múlt héten is az RTL meg a TV2, jóllehet, a célcsoportjuk nagyobb része nem a tévé előtt ücsörgött a rettentő kánikulában. Elrajtolt a Favorit, nézzük az eredményeket!
Vágólapra másolva!

Az év 29. hetében ismét az RTL Klub volt a legkedveltebb hazai tévécsatorna, 23,4 százalékos átlaggal, azaz nagyjából minden negyedik tévéző ezt figyelte. A TV2 21,9 százalékot ért el a teljes lakosságnál, míg az m1 kínálata 13,4 százalékot győzött meg arról, hogy érdemes maradni a képernyő előtt. A kifejezetten forró héten a fiatalok kevesebbet töltöttek a tévé előtt, mint egy hervasztóan bánatos, novemberi héten, de a 18-49-es célcsoportban is az RTL nyert, méghozzá bő öt százalékkal. Az ötven alatti felnőtteknél 27,1 százalékot jegyzett az RTL Klub, 21,8 százalékot a TV2, az MTV egyes csatornája pedig mindössze 6,6 százalékot írhatott be a nagykönyvbe, azaz a fiatalok továbbra sem az m1-en lógnak naphosszat.

A teljes lakosságnál egyértelmű nyertes volt a Barátok közt: míg egy nyomasztó, hideg estén kétmillió felett hoz, a múlt héten egy 1,65 milliós nézettség is elég volt az első helyhez. Így sem fenyegette semmi a Rózsa presszó meghitt nyugalmát, ugyanis a következő műsorszám, a Tények 1,36 millió magyart informált. Az épp tévézők 46 százaléka figyelte a Forma 1-es futamot, így újra sportverseny van a Top 3-ban. A legnézettebb film a héten a Rendőrakadémia harmadik része volt, míg a magazinműsoroknál a Napló nyert. Mivel a BK szappanoperának számít, a sorozatoknál újfent a Miami helyszínelők ünnepelhettek, noha Walker, a texasi kopó sem lankad. A TV2 új sztárműsora, a Favorit legerősebb estéjén 1,05 millió tévézőt szögezett a fotelbe.

Az MTV a szokás szerint bűnözőkkel és retróval ért el jobb nézettséget. A Kékfény 986 ezer nézőt vonzott, a Szilveszter anno című összeállítást a nyári forróságban a tévézők negyede nézte, de Szilágyi Tibor Üdítő című műsora is hozott 830 ezer nézőt. Érdekesség, hogy kétszer is volt olyan rövid intervallum, mikor az m1 volt a legnézettebb magyar csatorna a teljes lakosságnál: a Kékfény egy részét sokan nézték, de Fenyő Miklós koncertjének a végét is sokan megcsípték.

A Viasaton a Miami helyszínelők győzedelmeskedtek 384 ezer nézővel, de hasonló volt az érdeklődés az eredeti, a Vegasban játszódó A helyszínelők iránt is. A Viasat 3 - bár nem szereti a sorozatcsatorna titulust - harmadik legnézettebb műsorszáma is amerikai sorozat volt, a Gyilkos sorok újabb epizódján 334 ezer magyar izgult.

A kereskedelmi tévék számára fontos célcsoportban az RTL elvitte az első három helyet. Nem meglepő módon a Barátok közt-nek ezúttal sem volt ellenfele, 47,2 százalékos közönségaránnyal dübörgött a legnézettebb epizód. A Rendőrakadémia 3. része és a Forma 1 is szépen ment a 18 és 49 évesek közt. A TV2 House doki, illetve a Kutyám, Jerry Lee második része eredményének örülhetett, de a Napló is legyőzte a Cobra 11-et.

A csatorna új műsora, a naponta jelentkező Favorit a legerősebb estéjén 413 ezer fiatal tévézőt érdekelt, a tévé előtt dekkoló célcsoport 36,6 százalékát. A heti átlagot nézve, a műsor adásideje alatt általában vezetett a TV2, az AGB mérései szerint főképp a magas iskolai végzettséggel rendelkezők, illetve a magas társadalmi státusszal bírók közt volt népszerű a sztármagazin. Jól rajtolt a teljes lakosságnál, majd előzött a Fókusz. Pénteken 1 millió 80 ezer tévéző figyelt a Favorit-ra, a kicsit később kezdődő Fókusz 1 millió 132 ezer nézőt szórakoztatott.

Főműsoridőben, azaz este hét és tizenegy óra közt, az ötven alatti felnőtteknél hétből öt estét nyert az RTL Klub, a TV2 kedden és vasárnap gyűrte le a riválist. Az m1 legerősebb estéje a fiataloknál épp a hétfő volt, a már említett Kékfény miatt. A Viasat főműsoridőben a tévé előtt ülő kereskedelmi célcsoport 5,6 százalékát szórakoztatta: hétfőn borzalmasan indult (3,4 százalékos közönségarány), de csütörtökre feljavult, ekkor 7,9 százaléknak örülhetett.

A Duna tévén a Kölcsönadott élet című magyar film "nyert" közel 180 ezer nézővel, de szépen hozott a konyhára a Lopakodó hold című amerikai western is. Az ATV a Zeneexpressz című Fásy Ádám-műsorral szórakoztatott 247 ezer, szintis prüntyögés és magyarnóták iránt fogékony nézőt. Kétszáz fölött zárt a Humorbajnokság, valamivel alatta a Hurrá, nyaralunk. Legjobb közönségaránya a kábeles háztartásoknál az első, zenés műsornak volt, a tévéző lakosság 11,1 százaléka figyelte.