Új ismeretterjesztő sorozat az MTV-n

Vágólapra másolva!
Új ismeretterjesztő sorozat indul az m1-en, amely a Galapagos-szigetek élővilágát hozza közelebb a nézőkhöz.
Vágólapra másolva!

Valóban új produkcióról van szó, hiszen az egyszerűen Galapagos címet kapott minisorozat 2007-ben készült. A forgatókönyvet Gail Willumsen írta, aki a National Geographic Channel számára több természetfilmet készített már.

A háromrészes minisorozat első epizódját augusztus 5-én, vasárnap 18.30-tól láthatják a nézők. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Galapagos-szigetek élővilágával, melyre már Darwin is felfigyelt utazásai során: eredetileg ugyanis egy szerencsésen elkülönülő, világtól elzárt szigetcsoportról van szó, ahol a flóra és fauna adaptációja viszonylag jól követhető egy kutató számára.

Mondhatni, hogy egy természetes laboratóriumról ez, amely azonban mostanában sajnos egyre jobban pusztul. Az UNESCO már veszélyeztetett értéknek minősítette az Ecuadorhoz tartozó szigetcsoportot, amelyet a természeti térségek közül elsőként minősített a világörökség részévé, még 1978-ban.

A szigeteken a sok turista ellenére is fellehető még az óriás teknős, a szárazföldi és a tengeri iguána, az albatrosz, a kormorán, a vörös és a kéklábú rák és még több száz őshonos állat, melyekkel mind megismerkedhetünk a sorozatban.