A legjobban kereső tévések

Vágólapra másolva!
A tévézésből szépen meg lehet élni, legalábbis Amerikában: a talkshow-t vezető Oprah Winfrey 46 milliárd forintnak megfelelő összeget szedett össze az elmúlt évben, de például a Gil Grissomot alakító William Petersennek is 89 millió ütné a markát a Helyszínelők egy-egy epizódjáért - már amennyiben forintban kapná a fizetését. Utánajártunk, mennyit keresnek kedvenc sorozathőseink, tévés személyiségeink.
Vágólapra másolva!

Amerikában nemigen akad ember, akit meglepne, hogy Oprah Winfrey a legjobban kereső tévés személyiség. A nagyszájú műsorvezetőnő ugyanis rendre az efféle listák élén végez, még úgy is, ha nem csak a tévéipart vesszük alapul: a Forbes magazin például a legbefolyásosabb hírességek listáját szokta összeállítani, melynek legutóbbi kiadásában szintén Winfrey végzett az első helyen, olyanokat utasítva maga mögé, mint Madonna vagy David Beckham.

Winfrey műsora, a The Oprah Winfrey Show hetente körülbelül 30 millió embert ültet a képernyők elé, ezzel a legnagyobb nézettségű talkshow-nak mondható. A műsorvezetőnő emellett sok más tévés és filmes produkcióban feltűnik, könyveket ír és saját újságot jelentet meg. Sokféle tevékenységével az elmúlt évben körülbelül 260 millió dolláros összjövedelemre tett szert, ami nem kevesebb, mint 46 milliárd forintnak felel meg.

A TV Guide idevonatkozó listája szerint szépen megszedte magát a tévézésből Simon Cowell is: ő 45 millió dollárt (körülbelül 8 milliárd forintot) tudott összekaparni múlt évben. Az eredetileg zenei producerként induló férfi olyan tehetségkutató műsorok zsűritagjaként alapozta meg tévés hírnevét, mint a Pop Idol, az American Idol vagy az America's Got Talent.

Amerikában olyan tévés munkákkal is nagyot lehet szakítani, amikről valószínűleg nem ezt gondolnánk: Judith Sheindlin bírónő például 8,3 milliárd forintnak megfelelő (vagyis mintegy 30 millió dolláros) összjövedelemre tett szert egy év alatt, csupán azzal, hogy egy bírósági tévéshow, a Judge Judy keretében osztja ítéleteit. Kevéssé valószínű, hogy a mi Katalin bírónőnk is hasonló anyagi körülmények között tengetné életét.