Ellopták a tévés mesefigurákat

Vágólapra másolva!
Ellopták egy írországi raktárépületből a Teletubbies viaszfiguráit, de eltűnt Hannibal Lecter és Freddie Krüger mása is.
Vágólapra másolva!

Az MTV székház ostromakor a Futrinka utca bábjai tűntek el, legalábbis ezt szellőztették meg a lapok - az esetről utóbb kiderült, kacsa volt. Most a 2005-ben bezárt, és átmenetileg egy raktárépületbe telepített Írország Nemzeti Panoptikumából tűnt el több figura, köztük a Teletubbies című gyermeksorozat "főhősei".

A tolvajok valószínűleg a szomszédos raktárépületben tartott buliról ruccantak át, és a Teletubbies figurákon kívül magukkal vitték a Bárányok hallgatnak pszichopatájának, Hannibal Lecternek és a Rémálom az Elm utcában nem kevésbé rémisztő gyilkosának, Freddy Krügernek viaszba öntött mását is.

A múzeum vezetője, Kay Murray vandalizmusnak minősítette az esetet, és elmondta, a tévés, filmes figurákkal együtt más tárgyaknak is lába kélt: Hitlert és Sztálint például egyenruhájától szabadították meg a tolvajok, és az 1916-os Húsvéti felkelés modellálása is kárt szenvedett.

A múzeum nemsokára új épületet kap, ahol újra kiállíthatják a két éve raktárban tárolt alkotásokat - Murray reméli, hogy addigra az ellopott figurák is megkerülnek, ő maga arra kérte a tetteseket, hogy juttassák vissza az eredeti helyükre a bábokat.