Beszáll a sorozatgyártásba az FBI

Vágólapra másolva!
Szakértői munkát vállaltak az FBI tagjai a Fox egy készülő sorozatánál - ilyesmire már vagy harminc éve nem volt példa.
Vágólapra másolva!

A Fox, miután a 24-gyel már betekintést engedett a CIA mindennapjaiba, most az FBI munkáját is szeretné bemutatni a nézőknek: ehhez a valódi FBI emberei is a nevüket adták, sőt tulajdonképpen ők "rendelték meg" a sorozatot. Utoljára egy 1965 és 1974 között futó sorozat, az ABC The FBI-a kapcsán volt arra példa, hogy az FBI egy tévéshow-nál közreműködjön.

A most készülő sorozat munkacíme is The FBI, de feltételezhető, hogy a készítők előbb-utóbb kitalálnak valami eredetibbet - bár az FBI-tól arra is megkapták az engedélyt, hogy a címben használják az iroda nevét. A lépésre az FBI részéről azért volt szükség, mert jelenleg is futnak ugyan sorozatok, amelyek a szövetségi nyomozók életét mutatják be (például a Gyilkos elmék vagy a Dr. Csont), de szerintük ezek nem tükrözik a valóságot.

Az FBI szóvivője, John Miller elmondta, "olyasvalakit kerestünk, aki meg tudna csinálni egy olyan FBI-show-t, amely valódi eseteken, valódi karaktereken alapul, és sokkal mélyebben ábrázolja a valóságot, mint az éppen futó sorozatok. Azt gondolom, a valóság sokkal érdekesebb tud lenni, mint a fikció."

A nyomozóiroda választása végül - számos producerrel való találkozás után - a 24 executive producerére, Brian Grazerre esett. Grazer annyit árult el a készülő produkcióval kapcsolatban, hogy szeretné a karakterekre helyezni a fő hangsúlyt. A valós történetekből egyébként Chap Taylor (Ütközéspont) gyártja a forgatókönyvet.